ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Αβραμόπουλος: Να στείλετε πίσω στις πατρίδες τους όσους μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο

Αβραμόπουλος: Να στείλετε πίσω στις πατρίδες τους όσους μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Με επιστολή του αρμόδιου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου η Κομισιόν καλεί τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στείλουν πίσω στις πατρίδες τους όσους μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο.

Στην επιστολή που δείχνει σκλήρυνση της στάσης της Ε.Ε. απέναντι στους μετανάστες ζητείται να επιταχυνθεί η διαδικασία επιστροφής, σημειώνοντας ότι το 2014μόνο το 39% των μεταναστών στους οποίους δεν χορηγήθηκε άσυλο σε χώρα της Ε.Ε. επέστρεψαν στις πατρίδες τους.

Το πρακτορείο Ρόιτερς αναφέρει ότι στην επιστολή σημειώνεται πως αν σταλούν πίσω στις πατρίδες τους όσοι δεν δικαιούνται άσυλο, αυτό θα αποτρέψει την έλευση άλλων που θα επιχειρούσαν το διάπλου της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο το να είναι η Ευρώπη πιο αποτελεσματική στην πολιτική της προς αυτούς που πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους θα βοηθούσε επίσης να προστατευθούν εκείνοι που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Στο Λουξεμβούργο αύριο θα λάβει χώρα η σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών-μελών της Ε.Ε., στην οποία θα συζητηθεί η τελευταία πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Αβραμόπουλος έχει ζητήσει ακόμη να τροποποιηθεί η εντολή που έχει η Frontex, ώστε να  της επιτραπεί να διεξάγει επιχειρήσεις απέλασης μεταναστών με δική της πρωτοβουλία. Μέχρι σήμερα, η Frontex μπορεί μόνο να συντονίζει τις επιχειρήσεις στις οποίες μετέχουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

0

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ