9,7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ο μέσος μισθός των τραπεζιτών!

9,7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ο μέσος μισθός των τραπεζιτών! Facebook Twitter
0

Οι N.Y. Times γράφουν ότι η συμφωνία των Βρυξελλών για το Ελληνικό χρέος ήταν μια συμφωνία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζών αφού αντί να χάσουν 200 δις ευρώ από μία στάση πληρωμών της Ελλάδας, κλήθηκαν να συμμετάσχουν εθελοντικά στην αναδιάρθρωση του χρέους χάνοντας, κάτι λίγα πάνω από 20 δις ευρώ.

Ενώ λοιπόν οι λαοί υποφέρουν και διαβάζοντας ειδήσεις από τα διαδικτυακά πρωτοσέλιδα εφημερίδων από χώρες του Ευρωπαϊκού νότου αλλά και από τις Η.Π.Α έχεις την εντύπωση ότι ο στενός δρόμος είναι κοινός, στις τράπεζες τα στελέχη εξακολουθούν να βοσκούν στα πλούσια λιβάδια του καπιταλισμού.

Όπως αναφέρουν οι «Financial Times», πρόταση που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο για την εφαρμογή των νέων κατευθυντήριων γραμμών της Βασιλείας ΙΙΙ, υποχρεώνει τις τράπεζες να καταρτίσουν λίστα με τα ονόματα των στελεχών που λαμβάνουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Οι πληροφορίες θα αφορούν τόσο τον ονομαστικό μισθό των στελεχών όσο και τα μπόνους, τις μακροπρόθεσμες επιπλέον αμοιβές και τα συνταξιοδοτικά τους προγράμματα.

Η λίστα, σύμφωνα με τους F.T θα αποκαλύψει ότι, εννέα από τα 15 πιο ακριβοπληρωμένα τραπεζικά στελέχη παγκοσμίως είναι επικεφαλής ευρωπαϊκών τραπεζών.

Μάλιστα, ενώ η λίστα αυτή θα ετοιμαστεί στο πλαίσιο σχεδίου του αρμόδιου επιτρόπου Μπαρνιέ, ώστε να ενισχυθούν οι τράπεζες με 460 δις ευρώ για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις, η πραγματικότητα είναι -σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα- ότι οι αμοιβές των επικεφαλής των ευρωπαϊκών και αμερικανικών τραπεζών αυξήθηκαν την προηγούμενη χρονιά κατά 36%, ανεβάζοντας το μέσο μισθό στα 9,7 εκ. Δολάρια!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πιο ακριβοπληρωμένο τραπεζικό στέλεχος είναι ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase, με αμοιβή σχεδόν 21 εκατ. δολαρίων το 2010.

Ακολουθεί ο Τζον Σταμπφ, επικεφαλής της Wells Fargo, με 17,5 εκατ. δολάρια και η φτωχή απαρίθμηση των νεοφεουδαρχών συνεχίζεται με τον Τζέιμς Γκόρμαν της Morgan Stanley με 14,8 εκατ. δολάρια και τον Λόιντ Μπλανκφέιν της Goldman Sachs με 14,1 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, η περυσινή αμοιβή των Ντάιμον και Μπλανκφέιν ήταν 15 φορές μεγαλύτερη από ό,τι το 2009.

Στην πέμπτη θέση της λίστας βρίσκεται ο επικεφαλής της ελβετινής Credit Suisse Group Μπρέιντι Ντάγκαν με 11,8 εκατ. δολάρια, ενώ στην όγδοη ο Τζόσεφ Ακερμαν της Deutsche Bank με αμοιβή 8,5 εκατ. δολάρια το 2010.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ