Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και την εκπομπή «ΑΠΕριττα», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως η τιμή εκκίνησης για την εξασφάλιση τηλεοπτικής άδειας πανελλήνιας εμβέλειας μεταξύ 500.000 και 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

«Η τιμή εκκίνησης, νομίζω, κυμαίνεται σαν αντικειμενική ανάγνωση από 500.000 ευρώ έως 3,5 εκατομμύρια. Θα δούμε όμως ποιο θα είναι το σκαλοπάτι, το κατώφλι στο οποίο θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Θα είναι εκεί ανάμεσα πάντως» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

 

Απαντώντας στις καταγγελίες κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι θα αυξηθεί η ανεργία με τον περιορισμό των καναλιών εθνικής εμβέλειας, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι θα υπάρξει προστασία για τους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς και εκτίμησε πως με τα υποχρεωτικά νούμερα που προβλέπονται για τη στελέχωση των καναλιών πιθανόν να χρειαστούν και επιπλέον εργαζόμενοι.

 

Είπε χαρακτηριστικά ότι «τα κανάλια στηρίζονται σε πήλινα πόδια», τρία απ' αυτά έχουν αρνητικούς ισολογισμούς και οι δανειακές συμβάσεις, χωρίς αντίκρυσμα, ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ.

 

«Μεταξύ τραπεζών και καναλιών υπήρχε ένα μεγάλο θέμα διαπλοκής και αδιαφάνειας» είπε ο κ. Φάμελλος, προειδοποίησε ότι όσοι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να διαθέτουν ενημερότητες και, καταλήγοντας, υπογράμμισε: «διασφαλίζουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα απασχολούνται σε πτωχευμένες εταιρείες».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr