Κυβέρνηση: Ζήτημα αρχής η προστασία της α' κατοικίας για τους οικονομικά αδύναμους

Κυβέρνηση: Ζήτημα αρχής η προστασία της α' κατοικίας για τους οικονομικά αδύναμους Facebook Twitter
Nikos Paleologos / SOOC
0

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, στο οποίο καθορίστηκαν οι αρχές και οι στόχοι της κυβέρνησης, καθώς και οι κυβερνητικές ενέργειες το επόμενο διάστημα.

«Οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί ήδη κατά το παρελθόν με σημαντικά ποσά, χωρίς όμως να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτή η ανακεφαλαιοποίηση να είναι η τελευταία» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Προϋπόθεση μιας επιτυχούς ανακεφαλαιοποίησης είναι αυτή να συνδυαστεί με το ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, καθώς και με ριζικές αλλαγές στην διοίκηση και την λειτουργία των τραπεζών», αναφέρει η κυβέρνηση και υπογραμμίζει ότι «στόχος είναι να εμπεδωθούν στο τραπεζικό σύστημα κανόνες διαφάνειας, που θα το μετατρέπουν σε εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας, μακριά από τις πολιτικές αδιαφανών και χαριστικών δανειοδοτήσεων που οδήγησαν στην σημερινή κρίση». Για την κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σημαντικό το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος της ανακεφαλαιοποίησης, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα και οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του χρόνου. «Προς την κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση έχει προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες. Ο αναγκαίος νόμος είναι έτοιμος και θα έρθει σε διαβούλευση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον συζητήθηκε και το θέμα των πλειστηριασμών με την κυβέρνηση να επισημαίνει πως «Αποτελεί ζήτημα αρχής για την κυβέρνηση η σταθερή επιμονή στην προστασία της πρώτης κατοικίας, για τους οικονομικά αδύναμους».

Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησε και το ζήτημα της κας Σαββαίδου, στην οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος. Μετά από εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η απομάκρυνσή της από την θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM