Καμμένος: Aν η συμφωνία δεν μας βγάζει από το αδιέξοδο, εγώ δεν υπογράφω

Καμμένος: Aν η συμφωνία δεν μας βγάζει από το αδιέξοδο, εγώ δεν υπογράφω Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία και πως ενδέχεται ακόμη και σήμερα το βράδυ να έχουμε θετική έκβαση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πάντως πως σενάρια που κυκλοφορούν για τη συμφωνία δεν είναι πραγματικά και τόνισε πως η συμφωνία έχει περάσει από το τραπέζι των πολιτικών αρχηγών και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

"Είναι οι προτάσεις που έχει κάνει ο Γιούνκερ με πέντε σημεία που αποτελούν τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας που συμφωνήθηκε ότι πρέπει να κοστολογηθούν και να ενταχθούν σε ένα κείμενο που καθρεφτίζει την ελληνική θέση." ανέφερε ο κος Καμμένος ο οποίος υπογραμμίζει πως πρέπει να βγούμε από το αδιέξοδο.

 

Ωστόσο ανέφερε πως αν η συμφωνία δεν δίνει τέλος στο αδιέξοδο και αν δεν περιλαμβάνει τον τρόπο που θα αναπτυχθεί η χώρα και το πώς θα φύγουμε από αυτό το τέλμα, δεν πρόκειται να συμφωνήσει κανείς σε αυτό.

 

"Το θέμα είναι να φύγουμε από αυτό το αδιέξοδο, όχι να μας δώσουν εν είδει εμπόρου ναρκωτικών προς ναρκομανή μια δόση για να τη βγάλουμε λίγους μήνες ακόμα. Τέτοιου είδους πρόγραμμα εγώ δεν υπογράφω. Το 62% του ελληνικού λαού ψήφισε όχι επειδή θέλει το τέρμα αυτής της πολιτικής. Αν αυτή η συμφωνία, μνημόνιο -όπως θέλετε να το πείτε- πάμε πάλι σε μία υφεσιακή περίοδο, δεν πρόκειται να συμφωνήσει ούτε η Βουλή ούτε ο λαός". ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως στην ΚΟ των ΑΝΕΛ έχουν εγκριθεί αυτά που πέρασαν ως ελληνική θέση.

 

Στο ερώτημα αν θα θέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για την ψήφο των βουλευτών του, ο αρχηγός του κόμματος απάντησε:

«Στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, όλα αυτά τα θέματα έχουν τεθεί, έχουν εγκριθεί αυτά που πέρασαν ως ελληνική θέση και είμαστε όλοι σύμφωνοι, όπως έχει γίνει και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν υπάρξει οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτά που έχουμε συμφωνήσει ως εθνική θέση, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει εξουσιοδότηση για να συμβεί αυτό, θα ξαναπεράσει από την ΚΟ για να το ξανασυζήτησουμε». ανέφερε στην σημερινή του συνέντευξη στον realfm.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις ΕΔΩ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM