Τα 340 δις ευρώ φτάνουν οι απαιτήσεις της χώρας μας από τη Γερμανία για τις αποζημιώσεις εκτιμά η πρόεδρος της Βουλής και της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Η κα Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τις απαιτήσεις δίκαιες και τεκμηριωμένες κατά την σημερινή ενημέρωση που είχαν τα μέλη της Επιτροπής για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, από τους συμμετέχοντες στην Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών και τους συντάκτες του πορίσματος για τις ελληνικές αξιώσεις από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

 

"Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του", επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής. Παράλληλα επιτέθηκε σε όσους είχαν κατά το παρελθόν ισχυριστεί πως δεν υπάρχει φάκελος και έγγραφα στοιχεία για τις αξιώσεις της χώρας.

 

Σύμφωνα με τον επίτιμο γενικό διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Παναγιώτη Καρακούση, ο οποίος συμμετείχε στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που συνέταξε την έκθεση για το χρέος, δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι η Ελλάδα έχει απεμπολήσει, ή αποσύρει καμία απαίτηση της, ούτε από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr