Το ΦΠΑ στα νησιά δεν ήταν ποτέ κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης, δήλωσε το πρωί στο ΜΕΓΚΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, ο οποίος εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι η πιθανή αλλαγή του δεν είναι μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις.

 

"Δεν ήταν κόκκινη γραμμή ο ΦΠΑ στα νησιά. Δε νομίζω ότι είναι από τις δυσκολότερες αποφάσεις, παρότι ξέρω ότι έχει μια επίπτωση στη ζωή των ανθρώπων εκεί και μπορεί κανείς να δει και πολλές διακρίσεις", τόνισε.

 

Για το ζήτημα να γίνει η αύξηση στο ΦΠΑ στα νησιά μετά την τουριστική περίοδο ο κ. Φίλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το μέτρο να εφαρμοστεί άμεσα αφού είπε ότι "είναι πιο πολύ συνάρτηση των χρηματοοικονομικών, τι χρήματα θες να μαζέψεις τώρα ή αργότερα".

 

Για μη καταβολή της 13ης σύνταξης φέτος, είπε πως αυτό "συναρτάται με την πορεία των δημοσίων οικονομικών, είναι δύσκολη απόφαση…»  

 

Μια αδύνατη απόφαση θα ήταν είπε "αν επιμέναν οι δανειστές -δεν ξέρω τι λένε- να μειωθούν οι συντάξεις, αυτό αφορά οριζόντια τον ελληνικό πληθυσμό και θα μπορούσε να είναι απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ".

 

Οι τέσσερις κόκκινες γραμμές όπως είπε παραμένουν η μείωση των συντάξεων, η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, η πολιτική δήλωση για ρύθμιση του χρέους και το θέμα της αναπτυξιακής βοήθειας. Όπως πρόσθεσε θα γίνει η νομοθέτηση των εργασιακών και στο θέμα του συνταξιοδοτικού θα γίνει συζήτηση με βάση τις αναλογιστικές μελέτες αργότερα.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr