Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία των ΑΝΕΛ έδωσε ο Πάνος Καμμένος έχοντας στον πλάι του τον Παύλο Χαικάλη, ο οποίος κατήγγειλε το πρωί απόπειρα δωροδοκίας του για να πει «ναι» στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, ο άνθρωπος που αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον Χαικάλη προτρέποντας τον να ψηφίσει ΠτΔ «έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων" ήταν άνθρωπος της Ντόιτσε Μπανκ.

 

Όπως τόνισε, η απόπειρα έγινε στο ξενοδοχείο Plazza και βιντεοσκοπήθηκε με κάμερα-ρολόι. Δόθηκε μια δισκέτα με το υλικό της καταγραφής της συνάντησης στην εισαγγελία. Μαζί δόθηκε και το ρολόι-κάμερα.

 

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι υπήρξε και δεύτερη συνάντηση στην οποία πάλι τοποθετήθηκε μηχανισμός που κατέγραψε τη συνομιλία στην οποία κλείστηκε νέο ραντεβού για δοθεί ποσό 700 χιλ. να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαικάλη και να δοθεί το υπόλοιπο ποσό σε χρυσό. «Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία στο διάλογο, όπου ο μεσάζοντας, αναφέρει ότι μπορεί τα χρήματα να τα δώσει άνετα", είπε ο κ. Καμμένος.

 

 

Μετά και τη δεύτερη αυτή συνάντηση ακολούθησε και νέα συνάντηση με τον εισαγγελέα στον οποίο κατατέθηκε η μαγνητοφωνημένη συνομιλία. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος, συγκροτήθηκε από την αστυνομία ειδική ομάδα της αστυνομίας ώστε να συλληφθεί ο δωροδοκήσας , όμως αυτός δύο λεπτά πριν το ραντεβού τηλεφώνησε και ακύρωσε το ραντεβού. «Είτε ειδοποιήθηκε, είτε κατάλαβε ότι είχε παγιδευτεί», είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

 

"Τον μεσάζοντα τον γνώρισα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Εμφανιζόταν ως στέλεχος της Deutsche Bank", κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος

 

Για το όνομα του μεσάζοντα ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν θα το δημοσιοποιήσει αλλά θα περιμένει να το δώσει στη δημοσιότητα η εισαγγελία. Αν, όπως είπε, δεν το κάνει η εισαγγελία, τότε θα το δημοσιοποιήσει ο ίδιος με γνώση των συνεπειών του νόμου.

 

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Χαικάλης.

 

Το Μαξίμου, σχολιάζοντας την καταγγελία έκανε λόγο για "κακοπαιγμένο" θέατρο.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr