Le Monde: «Η «Τριάδα» της Goldman Sachs στην Ευρώπη»

Le Monde: «Η «Τριάδα» της Goldman Sachs στην Ευρώπη» Facebook Twitter
0

Τι κοινό έχουν ο Mario Draghi, ο Mario Monti, και ο Λουκάς Παπαδήμος; αναρωτιέται σε άρθρο του στη Le Monde ο Marc Roche συγγραφέας του βιβλίου «Η Τράπεζα» που αποκαλύπτει το «σκοτεινό» ρόλο της Goldman Sachs. Και οι τρεις ανήκουν, απαντά, σε διαφορετικούς «βαθμούς» στην ευρωπαϊκή «κυβέρνηση» της Goldman Sachs. Όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος και συγγραφέας, η εταιρία «υφαίνει» στην Ευρώπη ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής .


Σε κάθε διαγωνισμό, θα πρέπει να υπάρχει μια ιεραρχία, συνεχίζει. «Το πρώτο βραβείο πάει φυσικά στο Mario Draghi, αντιπρόεδρο της Goldman Sachs στην Ευρώπη μεταξύ 2002 και 2005. Ήταν υπεύθυνος για την πώληση του χρηματοοιοικονομικού προϊόντος  "swap", το οποίο βοήθησε να «μαγειρευτεί» το ελληνικό χρέος. Ο  κ. Mario Monti, ήταν διεθνής σύμβουλος από το 2005. Τρίτος έρχεται ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος διορίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ήταν Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος μεταξύ 1994 και 2002, που συμμετείχε σε αυτή την «τακτοποίηση», η οποία διαπράχτηκε από την   GS. Διαχειριστής του ελληνικού χρέους είναι και ο  Πέτρος Χριστοδούλου, πρώην trader  της επιχείρησης», σημειώνει ο Roche.

Στη συνέχεια αναφέρεται και σε άλλους ανθρώπους της εταιρίας που βρίσκονται σε καίρια ευρωπαϊκά πόστα εκτιμώντας πάντως ότι το δίκτυο επιρροής της G.S έχει χάσει την  αποτελεσματικότητά του, αν και υπήρξαν περιπτώσεις που όπως σημειώνει «οι μέθοδοι της είχαν αποτέλεσμα, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας και στα σενάρια για κλυδωνισμούς στην ευρωζώνη».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM