Τι κοινό έχουν ο Mario Draghi, ο Mario Monti, και ο Λουκάς Παπαδήμος; αναρωτιέται σε άρθρο του στη Le Monde ο Marc Roche συγγραφέας του βιβλίου «Η Τράπεζα» που αποκαλύπτει το «σκοτεινό» ρόλο της Goldman Sachs. Και οι τρεις ανήκουν, απαντά, σε διαφορετικούς «βαθμούς» στην ευρωπαϊκή «κυβέρνηση» της Goldman Sachs. Όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος και συγγραφέας, η εταιρία «υφαίνει» στην Ευρώπη ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής .


Σε κάθε διαγωνισμό, θα πρέπει να υπάρχει μια ιεραρχία, συνεχίζει. «Το πρώτο βραβείο πάει φυσικά στο Mario Draghi, αντιπρόεδρο της Goldman Sachs στην Ευρώπη μεταξύ 2002 και 2005. Ήταν υπεύθυνος για την πώληση του χρηματοοιοικονομικού προϊόντος  "swap", το οποίο βοήθησε να «μαγειρευτεί» το ελληνικό χρέος. Ο  κ. Mario Monti, ήταν διεθνής σύμβουλος από το 2005. Τρίτος έρχεται ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος διορίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ήταν Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος μεταξύ 1994 και 2002, που συμμετείχε σε αυτή την «τακτοποίηση», η οποία διαπράχτηκε από την   GS. Διαχειριστής του ελληνικού χρέους είναι και ο  Πέτρος Χριστοδούλου, πρώην trader  της επιχείρησης», σημειώνει ο Roche.

Στη συνέχεια αναφέρεται και σε άλλους ανθρώπους της εταιρίας που βρίσκονται σε καίρια ευρωπαϊκά πόστα εκτιμώντας πάντως ότι το δίκτυο επιρροής της G.S έχει χάσει την  αποτελεσματικότητά του, αν και υπήρξαν περιπτώσεις που όπως σημειώνει «οι μέθοδοι της είχαν αποτέλεσμα, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας και στα σενάρια για κλυδωνισμούς στην ευρωζώνη».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr