"Αποχωρισθήκαμε και ο ευλογημένος πήγε να φάει με τους πατέρες φορώντας 4-5 βραχιόλια στο χέρι του. Ε! ΟΧΙ !!! Ε! ΟΧΙ !!!"
"Αποχωρισθήκαμε και ο ευλογημένος πήγε να φάει με τους πατέρες φορώντας 4-5 βραχιόλια στο χέρι του. Ε! ΟΧΙ !!! Ε! ΟΧΙ !!!"

Όχι μόνο την αντίδραση του Μητροπολίτη Άνθιμου αλλά και αγειοριτών μοναχών στη διοργάνωση του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη συνάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης κατά την επίσκεψη του τις προηγούμενες ημέρες στις Ιερές Μονές του όρους.

 

Μοναχός έθεσε το θέμα στον δήμαρχο ο οποίος απάντησε ότι και οι gay είναι ελεύθεροι να εκφράζονται.

 

Ο ίδιος ο μοναχός που έθεσε το ζήτημα περιγράφει στο ageioritikovima.gr το διάλογο που είχε με τον Κ. Μπουτάρη:

  

«Πήγα χθες Σάββατο στις Καρυές για δουλειές και έτυχε ο κύριος δήμαρχος Θεσσαλονίκης δίπλα μου. Ερχόταν από την Ιερά Κοινότητα. Δεν είχα πρόθεση να τον συναντήσω, αφού πλέον τον ξαναψήφισαν οι Θεσσαλονικείς....Ένας κύριος τον χαιρέτησε με εγκώμια. Δεν άντεξα κι εγώ μπροστά μου να ξερογλείφεται ο άλλος και είπα.

 

- Εμάς όμως μας στεναχωρεί ο κύριος δήμαρχος. Στην δημοκρατία οι λίγοι υποτάσσονται στους πολλούς. Εσείς κύριε Μπουτάρη αφήνετε μια χούφτα άνθρωποι να φέρνουν την κόλαση στην γη... Οι λίγοι να κυριαρχούν στους πολλούς.

 

-Μπουτάρης, με ύφος πράο και απαθές. *-Ας εκφράζονται και αυτοί. Ελεύθεροι είναι.

-Εγώ. *-Όμως η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

-Μπουτ. *-Σωστά. Δεν μπορεί να σπάζουν και να καταστρέφουν οι αναρχικοί !

-Εγώ. *-Και οι κίναιδοι μπορούν να μολύνουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης (και να τους βλέπουν γυμνούς τα παιδιά μας) και οι άλλοι να φέρνουν την κόλαση στην γη;

Οι επίσημοι ήδη ήταν μέσα στην τράπεζα για φαγητό, γιατί σήμερα άλλαξε η επιστασία.

-Φωνή από τα όργανα τάξεως και ασφάλειας μάλλον.

-Ο κύριος δήμαρχος να έλθη στην τράπεζα.

Αποχωρισθήκαμε και ο ευλογημένος πήγε να φάει με τους πατέρες φορώντας 4-5 βραχιόλια στο χέρι του. Ε! ΟΧΙ !!! Ε! ΟΧΙ !!!

 

Ισαάκ-Αγιορείτης Μοναχός»

 

Εν τω μεταξύ το voria.gr υποστηρίζει ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφεραν στο σάιτ εκκλησιαστικοί κύκλοι, οι δυσαρεστημένοι μοναχοί, ως αντίδραση στη θέση του Μπουτάρη για το gay Pride δεν τον κάλεσαν στην αίθουσα συνεδριάσεων για να τον κεράσουν. Κάλεσαν τον  Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους Αρ.Κασμίρογλου, τους επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, τον περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας, αλλά  όχι τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr