Ρεπορτάζ του Έθνους επικεντρώνει στις ψήφους που πήρε η Χ.Α. στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, εκεί όπου έχασε τη ζωή του από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά ο Παύλος Φύσσας.

 

Η κατανομή των ψήφων για Παναγιώταρο στην Περιφέρεια Αττικής καταγράφει την έντονη παρουσία φασιστών, καθώς κατά μέσο όρο,  στην περιφέρεια Β' Πειραιά, η ΧΑ κατέγραψε 11%, ενώ ειδικότερα στο Κερατσίνι, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ξεκινούν από το 5,97% στο τρίτο διαμέρισμα και φτάνουν ως το 15,41% στο τέταρτο διαμέρισμα του Αγίου Αντωνίου.

 

Στο κέντρο του 3ου δημοτικού διαμερίσματος, στην οδό Βλαχερνών 2, που βρίσκεται κοντά στην καφετέρια Κοράλλι και στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο μέσος όρος του ποσοστού έφτασε το 10,53%.

 

Μάλιστα το εκλογικό κέντρο ήταν το σχολείο όπου πήγαινε ο δολοφονημένος μουσικός.

 

Ακόμη στο Πέραμα, το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφηκε στο πρώτο εκλογικό Διαμέρισμα και ήταν 19,85%.  Υπήρξαν και ποσοστά 18,36% στο 2ο Διαμέρισμα, αλλά και ποσοστά 15% σε άλλες κάλπες στην περιοχή.

 

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην περιοχή της Νίκαιας, γνωστή από το μπλόκο των ναζιστών και των δωσιλόγων συνεργατών τους την εποχή της Κατοχής.

 

Ο μέσος όρος για τη Χ.Α. από το πρώτο εκλογικό διαμέρισμα είναι 11,37%, από το δεύτερο 11,02%, από το τρίτο 10,64%, για να φτάσει στο τμήμα 6177 του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη το 17,7%.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr