Σκληρή επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη. Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι μοναδικός του στόχος είναι να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία.   

 

«Από το βήμα αυτό θέλω δημόσια να καταγγείλω στον ελληνικό λαό τον κ. Τσίπρα ως υπονομευτή την εθνικής προσπάθειας! Ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Τσίπρας καλεί τους Ελληνες πολίτες να ψηφίσουν για να... πέσει η κυβέρνηση! Και να γίνουν εθνικές εκλογές! Βλέπει τις εκλογές ως μοχλό αποσταθεροποίησης. Ενώ θέλουμε σταθερότητα για να κάνουμε το άλμα στο αύριο. Ο κ. Τσίπρας καλεί ουσιαστικά τον ελληνικό λαό να συμπράξει μαζί του στην πολιτική ανωμαλία!», είπε ο Πρωθυπουργός.

 

Όπως τόνισε μάλιστα, ο κ. Τσίπρας «επενδύει στην καταστροφή για να σωθεί ο ίδιος και η παρέα του».

 

Ταυτόχρονα τον κατηγόρησε ότι δεν έχει θέσεις. Είπε συγκεκριμένα:  «Μας κατηγορεί συχνά, ότι "παραποιούμε", λέει, τις θέσεις του. Ποιες θέσεις του; Μήπως ξέρει κανείς ποιες είναι οι θέσεις του; Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν! Λένε ότι θα "σχίσουν" τα μνημόνια! Δηλαδή; Θα προκαλέσουν σύγκρουση με 27 ευρωπαϊκά κοινοβούλια, που οι περισσότεροι μας δάνεισαν με επιτόκια χαμηλότερα απ' όσο δανείζονται εκείνοι; Θα προκαλέσουν τεχνητή κρίση, που δεν θα ξέρουν μετά πώς θα ξεμπλέξουν; Και θα ματαιώσουν την ελάφρυνση χρέους που πρόκειται να πάρουμε το φθινόπωρο; Κι αυτά τα δανεικά του υπόλοιπου ενάμιση χρόνου που πρόκειται να πάρουμε, ποιος θα τα δώσει στην Ελλάδα; Νέα μνημόνια και νέοι όροι; Κι ύστερα, επειδή ξέρουν ότι αυτά δεν γίνονται και δεν τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι, τη μια λένε ότι θα αποκαταστήσουν αμέσως όλες τις περικοπές, την άλλη ότι θα πάνε πιο σταδιακά. Δεν λένε, όμως, πώς θα τα πληρώσουν όλα αυτά».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr