Νέα αποπομπή υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ από το ψηφοδέλτιο του, μετά από αυτή της Σαμπιχά Σουλειμάν, και πάλι στη Θράκη. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιο σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Περιφέρεια Ξάνθης, ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε, διάκειται ευνοϊκά προς το τουρκικό εθνικιστικό κόμμα του Μπαχτσελί. Μάλιστα έχει φωτογραφηθεί μαζί του.

 

Μόλις βγήκε στην επιφάνεια το ζήτημα η αξιωματική αντιπολίτευση επικοινώνησε με τον υποψήφιο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε τις επαφές του.

 

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του και σε σχετικό σημείωμα αναφέρει ότι η στάση του κόμματος είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Είναι, προσθέτει, μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου, όπως εκδηλώνονται, με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr