"Θετική αλλαγή για τον τόπο, την αγορά και τους καταναλωτές" χαρακτήρισε το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων και την θεσμοθέτηση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων περισσότερες Κυριακές το χρόνο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, όπως γράφουν τα Νέα.

 

«Για πρώτη φορά εκπτώσεις το Νοέμβριο. Τώρα δεν θα έχουμε εκπτώσεις δυο φορές, αλλά τέσσερις φορές το χρόνο. Για να κινηθεί κάπως η αγορά και να επωφεληθούν οι καταναλωτές από χαμηλότερες τιμές. Γιʼ αυτό θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου» είπε ο κ. Χατζηδάκης προσθέτοντας πως ορισμένοι εξακολουθούν να γκρινιάζουν για αυτό. «Δεν πειράζει. Η γκρίνια θα ξεχαστεί. Αυτό που θα μείνει, θα είναι μια θετική αλλαγή για τον τόπο, για την αγορά, για τους καταναλωτές» συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

 

Εκτός από τις "παραδοσιακές" εκπτώσεις το Χειμώνα (δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου) και το Καλοκαίρι (δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου) θεσπίστηκαν άλλες δύο: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Επίσης, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή κάθε εκπτωτικής περιόδου, καθώς και την Κυριακή των Βαΐων και την Κυριακή πριν την ημέρα των Χριστουγέννων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr