Μάρτυρας-κλειδί, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για οικονομικά εγκλήματα και υπήρξε μέλος της Χ.Α., κατέθεσε στους ανακριτές για τη δράση της οργάνωσης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του κόμματος και τίποτα δεν γίνεται, αν δεν το γνωρίζει ή δεν το εγκρίνει.

 

Κατέθεσε ακόμη, ότι «κάτω από τον αρχηγό υπάρχει ένας στενός ηγετικός πυρήνας στον οποίο ανήκουν οι Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής. Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει ενταχθεί στην ηγετική ομάδα, λόγω της ευφυίας του και της επικοινωνιακής του ικανότητας».

 

Η βία μέσο για την κατάκτηση της εξουσίας

 

Όπως υποστήριξε ο μάρτυρας, «το εθνικοσοσιαλιστικό πιστεύω είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη βία. Η βία πράγματι αποτελεί αναγκαίο περιεχόμενο, όπως διδάσκεται στη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή λοιπόν, ως πολιτικός σχηματισμός με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό αποσκοπεί στην κατάκτηση της εξουσίας. Θεωρώ όμως, βέβαιο ότι τα μέσα επιτεύξεως του στόχου αυτού προσδιορίζονται από την ιδεολογία και ως εκ τούτου ένα από τα μέσα αυτά είναι η άσκηση βίας».

 

Για τη χρηματοδότηση της Χ.Α. είπε για δύο εφοπλιστές, δεν ανέφερε όμως ονόματα, καθώς, «δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία αυτή».

 

Σε φορτηγάκια με ρούχα, τα όπλα

 

Μίλησε επίσης και για ύπαρξη όπλων τα οποία «θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ, αντιλαμβάνομαι. Ήταν κυρίως πιστόλια, ακούγονταν όμως και για τουφέκια τύπου Μ16. Συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή ΙΧ με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό».

 

Χτύπημα νονών της νύχτας

 

Συνέστησε ακόμη στις Αρχές να διερευνήσουν τις εκρήξεις στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιώς του 2012 και το 2013. Όπως είπε, στα γραφεία αυτά υπεύθυνος ήταν ο Λαγός και «ο τύπος των εκρήξεων παραπέμπει σε πρακτικές μπράβων της νύχτας και όχι αναρχοαριστερών».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr