ΝΔ: Εξοντωτικές οι αξιώσεις του Τσίπρα κατά δημοσιογράφων με αγωγές ενός εκατ. ευρώ

ΝΔ: Εξοντωτικές οι αξιώσεις του Τσίπρα κατά δημοσιογράφων με αγωγές ενός εκατ. ευρώ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την αγωγή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος δημοσιογράφων

Σχολιάζοντας τις αγωγές ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για «εξοντωτικές αξιώσεις» του κ. Τσίπρα κατά δημοσιογράφων.

«Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο έναντι 500 ευρώ το μήνα. Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική» σημειώνει η Πειραιώς. 

Δύο αγωγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά των δημοσιογράφων Γ. Παπαχρήστο και Ιω. Κουρτάκη, επιδόθηκαν χθες το πρωί σύμφωνα με πηγές του κόμματος, που σημείωναν ότι, αν και οι εναγόμενοι κλήθηκαν με εξώδικο που τους επιδόθηκε «να ανακαλέσουν τα ψεύδη και συκοφαντίες» τους σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με εξοχική κατοικία που ο τελευταίος νομίμως μισθώνει στο Σούνιο, αρνήθηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

«Αντίθετα, συνέχισαν με ειρωνείες, υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς την πολιτικώς καθοδηγούμενη και επιτελικώς συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και σπίλωσης του Αλέξη Τσίπρα», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

«Τηρώντας τη δημόσια δέσμευσή του και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προχωρά στο επόμενο στάδιο που έχει ως αποτέλεσμα την άσκηση των δύο αγωγών με αίτημα ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει στην αγωγή του πως οι δύο δημοσιογράφοι και οι εργοδότες τους λειτούργησαν παράνομα και τον προσέβαλαν με τις «αναληθείς και συκοφαντικές δηλώσεις κι αναρτήσεις τους ηλεκτρονικά, δια του Τύπου αλλά και τηλεοπτικά». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

 

«To κράτος δικαίου, παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη αν κρίνουν ότι κάποιο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή τους και η προσφυγή αυτή είναι ο τρόπος αποκατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι επιπλέον έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να απαντούν, άρα καταφεύγουν στη δικαιοσύνη μόνο ως έσχατο μέσο υπεράσπισης.

»Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο έναντι 500 ευρώ το μήνα. Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική. Ως κυβέρνηση, επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν.

»Καθόλου τυχαίο ότι την κατάθεση των αγωγών, έχει αναλάβει ως δικηγόρος του κ. Τσίπρα ο κ. Μαντζουράνης, νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών και όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM