ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έσπασε την καραντίνα και φωτογραφιζόταν αγκαλιά με κόσμο χωρίς μάσκα- Πέτσας: Απελπισμένη αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έσπασε την καραντίνα και φωτογραφιζόταν αγκαλιά με κόσμο χωρίς μάσκα- Πέτσας: Απελπισμένη αντιπολίτευση Facebook Twitter
0

Την επίσημη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αναβάτες μηχανών στο βουνό, που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι έσπασε την καραντίνα «και φωτογραφιζόταν αγκαλιά με κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα προστασίας την ώρα που έχουμε κάθε μέρα αρνητικό ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες». 

«Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κατάλαβε ότι οι γελοίες δικαιολογίες του εκπροσώπου του για το γεγονός ότι έσπασε την καραντίνα και φωτογραφιζόταν αγκαλιά με κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα προστασίας την ώρα που έχουμε κάθε μέρα αρνητικό ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες, δεν πείθουν κανέναν. Τα τηλέφωνα στα κανάλια να εξαφανίσουν το θέμα φαίνεται πως έπιασαν τόπο», υποστηρίζει μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου. 

Η φωτογραφία που αναδημοσίευσε η εφημερίδα «Αυγή»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έσπασε την καραντίνα και φωτογραφιζόταν αγκαλιά με κόσμο χωρίς μάσκα- Πέτσας: Απελπισμένη αντιπολίτευση Facebook Twitter

Πέτσας: Ο πρωθυπουργός μπορεί να πηγαίνει για ποδήλατο στην Πάρνηθα

Ερωτηθείς, τόσο για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες όσο και για μία ανάρτηση του πρωθυπουργού σε φούρνο της Θεσσαλονίκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «απελπισμένη αντιπολίτευση», προσθέτοντας πως ο κ. Μητσοτάκης «μπορεί να πηγαίνει για ποδήλατο στην Πάρνηθα και μπορεί να πάρει τσουρέκι όπως οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης»

«Κατηγορείται ο πρωθυπουργός γιατί είναι ανθρώπινος; Ο κ. Τσίπρας ήταν σε κότερο με πούρα. Ο πρωθυπουργός μπορεί να πηγαίνει για ποδήλατο στην Πάρνηθα και μπορεί να πάρει τσουρέκι όπως οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης. Αυτό κάνει ένας ανθρώπινος πρωθυπουργός», δήλωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

«Από εκεί και πέρα το τι διάσταση θέλει να δώσει μια απελπισμένη αντιπολίτευση είναι άλλο θέμα. Ας το κρίνουν οι πολίτες. Εγώ λέω ότι ο πρωθυπουργός είναι ανθρώπινος. Κάνει αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε Έλληνας. Ποτέ δεν θα αρνηθεί να φωτογραφηθεί με οποιονδήποτε Έλληνα, ποτέ δεν θα αρνηθεί να σταματήσει στον δρόμο να μιλήσει με οποιονδήποτε Έλληνα. Αυτό ας το κρίνουν οι πολίτες και ας δουν άλλους πρωθυπουργούς που ήταν σε κότερα με πούρα». 

Ηλιόπουλος: Περιμένουμε από τον Μητσοτάκη μία συγγνώμη

«Αλαζονεία, έλλειψη ενσυναίσθησης και εγκληματική ιδεοληψία» καταλόγισε στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, σε on camera δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. Αναφερθείς στις σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε πως η απάντησή του κ. Πέτσα εκθέτει τον πρωθυπουργό. 


«Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και 9 μήνες κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη. Επέλεξε να σπάσει το lockdown και να φωτογραφηθεί χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες. Η σημερινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου εκθέτει τον πρωθυπουργό. Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να ρίχνεις την ευθύνη στους πολίτες και ο ίδιος να αρνείσαι να τηρήσεις τα απαραίτητα μέτρα. Είναι δείγμα αλαζονείας και έλλειψης ενσυναίσθησης», είπε ο κ. Ηλιόπουλος. 

«Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να αρνείσαι να στηρίξεις και να ενισχύσεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι ζήτημα εγκληματικής ιδεοληψίας. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη μία συγγνώμη. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει. Φαίνεται, όμως, πως τόσο η συγγνώμη όσο και η ευθύνη είναι για αυτόν άγνωστες λέξεις».

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κατάλαβε ότι οι γελοίες δικαιολογίες του εκπροσώπου του για το γεγονός ότι έσπασε την καραντίνα και φωτογραφιζόταν αγκαλιά με κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα προστασίας την ώρα που έχουμε κάθε μέρα αρνητικό ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες, δεν πείθουν κανέναν. Τα τηλέφωνα στα κανάλια να εξαφανίσουν το θέμα φαίνεται πως έπιασαν τόπο.

»Alpha, ΑΝΤ1 και Star δεν έπαιξαν καν το θέμα, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σχετική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, on camera αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σχόλια άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

»Το MEGA έπαιξε το θέμα, αλλά χωρίς τη φωτογραφία που δείχνει τον κ. Μητσοτάκη να παραβιάζει τα μέτρα προστασίας, λες και ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε γιατί ο κ Μητσοτάκης πήγε για ποδήλατο! Ο κ. Μητσοτάκης να είναι σίγουρος. Όσο και να φιμώνει την αντιπολίτευση, η ατομική αναισθησία του ανθρώπου που κουνά το δάχτυλο σε όλη την Ελλάδα για να κρύψει τις δικές του εγκληματικές ευθύνες, δεν καλύπτεται.»

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM