Βουλή: Ο Λαμπρούλης (ΚΚΕ) ζητά απαλλαγή από τα καθήκοντα αντιπροέδρου για να συνδράμει ως γιατρός κατά του κορωνοϊού

Βουλή: Ο Λαμπρούλης (ΚΚΕ) ζητά απαλλαγή από τα καθήκοντα αντιπροέδρου για να συνδράμει ως γιατρός κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ζήτησε να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντα αντιπροέδρου της Βουλης, προκειμένου να συνδράμει ως γιατρός στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ο κ. Λαμπρούλης, πνευμονολόγος στο ΕΣΥ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ζήτησε να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντα του ΣΤ' αντιπροέδρου. Παράλληλα, καλεί γιατρούς- εκλεγμένους βουλευτές να πράξουν αντίστοιχα.

«Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας», αναφέρει στην επιστολή του ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ' Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός - πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο», συνεχίζει.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Λαμπρούλη προς τον κ. Τασούλα:

Όπως γνωρίζετε οι επιπτώσεις στην υγεία του λαού από την πανδημία είναι οδυνηρές. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσβάλλεται από τον ιό. Σε πολλούς απ' αυτούς υπάρχουν επιπλοκές της νόσου και διασωληνώνονται, απαιτείται η εισαγωγή σε ΜΕΘ και δυστυχώς πολλοί απ' αυτούς οδηγούνται στην απώλεια της ζωής τους, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των συναδέλφων γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των άλλων υγειονομικών.

Ως βουλευτής του ΚΚΕ γνωρίζω άμεσα τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιοχή της Λάρισας, από την οποία προέρχομαι και εργαζόμουν ως γιατρός-πνευμονολόγος πριν από την εκλογή μου.

Αφουγκράζομαι την καθημερινή αγωνία των συναδέλφων γιατρών, που στα όρια των αντοχών τους προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην ανάγκη περίθαλψης των ασθενών, την αγωνία των οικογενειών για τους ανθρώπους τους, που νοσούν και αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε απλές κλίνες νοσηλείας και σε κλίνες ΜΕΘ.

Αφουγκράζομαι και όλους τους άλλους ασθενείς, που δεν σχετίζονται με την επιδημία αλλά ουσιαστικά είναι για δεύτερη φορά αποκλεισμένοι από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Όπως γνωρίζετε, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχουμε επανειλημμένα και έγκαιρα αναδείξει τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, αποτέλεσμα των διαχρονικών αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων. Είναι βέβαιο ότι, αν η κυβέρνηση αξιοποιούσε το χρόνο που κερδήθηκε από το λαό, για να θωρακίσει τις δημόσιες μονάδες υγείας με προσλήψεις προσωπικού, με εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων υγείας, με ανάπτυξη της δημόσιας ΠΦΥ, με πραγματική επίταξη των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, θα δινόταν η "μάχη" κατά της πανδημίας με άλλους πολύ καλύτερους όρους. Η κυβέρνηση δεν το έκανε και γι' αυτό οι ευθύνες της είναι τεράστιες έως και εγκληματικές.

Κύριε Πρόεδρε,

Σε αυτές τις συνθήκες οι διεκδικήσεις, για να δοθούν λύσεις στα τεράστια και γνωστά προβλήματα των δημόσιων μονάδων υγείας είναι ζήτημα ζωής για το λαό. Σε αυτό θα συνεχίσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις.

Όμως αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός - πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ' όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής.

Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ' Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός - πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο.

Κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM