ΣΥΡΙΖΑ για ελληνοτουρκικά: Αντί για κυρώσεις, μπαταριές στον αέρα από την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ για ελληνοτουρκικά: Αντί για κυρώσεις, μπαταριές στον αέρα από την κυβέρνηση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων στο εσωτερικό, αντί να παράγει ουσιαστική εξωτερική πολιτική απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει η Κουμουνδούρου το αίτημα της Αθήνας προς την Κομισιόν να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ- Τουρκίας. Αντί να επιμείνει σε στοχευμένες κυρώσεις «ανοίγει συζήτηση για μια πρωτοβουλία που θα έχει οικονομικές επιπτώσεις και στην Ελλάδα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολιάζει ότι η κυβέρνηση «ρίχνει μπαταριές στον αέρα», αντί να ασκήσει εμπράκτως τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Παράλληλα, τονίζει ότι ο πρωθυπουργός πρέπει «επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι τα εθνικά προβλήματα δεν λύνονται με κινήσεις εντυπωσιασμού και πληρωμένες καταχωρήσεις στα φιλικά ΜΜΕ, αλλά με εθνική στρατηγική, που δυστυχώς δεν διαθέτει».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Με το αίτημα για εξέταση αναστολής της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία η κυβέρνηση για άλλη μια φορά παίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων στο εσωτερικό αντί να παράγει ουσιαστική εξωτερική πολιτική απέναντι στις τουρκική επιθετικότητα.

Αντί να επιμείνει σε στοχευμένες κυρώσεις που έστω ατύπως αναφέρθηκαν από τον κ. Μπορέλ, ανοίγει συζήτηση για μια πρωτοβουλία που θα έχει οικονομικές επιπτώσεις και στην Ελλάδα, ενώ αποδομεί την όποια θετική ευρωτουρκική ατζέντα έχει απομείνει για να διατηρείται θεσμικά και οικονομικά η Τουρκία κοντά στην ΕΕ.

Αντί η κυβέρνηση να ασκήσει εμπράκτως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα - αρχικά νοτίως και ανατολικά της Κρήτης- που de facto αμφισβητούνται από τις έρευνες του Τουρκικού πλοίου και να θέσει τη ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής της ΕΕ σε αυτό το πλαίσιο, ρίχνει μπαταριές στον αέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι τα εθνικά προβλήματα δεν λύνονται με κινήσεις εντυπωσιασμού και πληρωμένες καταχωρήσεις στα φιλικά προς αυτήν Μέσα ενημέρωσης, αλλά με εθνική στρατηγική, που δυστυχώς δε διαθέτει».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ