Παναγιωτόπουλος: Αυξάνεται η θητεία στον στρατό ξηράς στους 12 μήνες - «Θα γίνει σύντομα»

Παναγιωτόπουλος: Αυξάνεται η θητεία στον στρατό ξηράς στους 12 μήνες - «Θα γίνει σύντομα» Facebook Twitter
0

Την αύξηση του χρόνου θητείας στον στρατό ξηράς στους 12 μήνες, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Θάσο με φόντο την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι ο στρατός θα ενισχυθεί στον Έβρο, τόσο με προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών όσο και με την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως είπε ο υπουργός, η θητεία θα αυξηθεί στους 12 μήνες «σύντομα» και με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν και οι ταυτόχρονα διαθέσιμοι στρατεύσιμοι. 

«Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν» κατέληξε χαρακτηριστικά. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM