Την άμεση επαναλειτουργία της παλιάς ΕΡΤ και την ανασύστασή της από μηδενική βάση μέσω ειδικής επιτροπής ζητά η ΔΗΜΑΡ. «Η απόφαση του ΣτΕ είναι να ανοίξει τώρα η ΕΡΤ», δήλωσε το πρωί στον Βήμα Fm ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.  «Ο Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ και να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ. Το θέμα δεν είναι νομικό είναι πολιτικό» είπε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος προσθέτοντας ότι  «το προσφορότερο είναι να λειτουργήσει η ΕΡΤ όπως ακριβώς λειτουργούσε την προηγούμενη Δευτέρα και να συσταθεί μία επιτροπή, η οποία θα φέρει προτάσεις για την αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης».

 

«Πρέπει να έχει κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας. Μόνο έτσι θα κλείσουν όλα τα προβλήματα που προκάλεσε η μονομερής απόφαση της ΝΔ. Η πρόταση του ΣτΕ δίνει διέξοδο, από αυτή πρέπει να πιαστεί η ΝΔ και να γίνουν όλες οι αλλαγές» είπε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι . η ΝΔ «έριξε βόμβα σε μία ΔΕΚΟ».

 

«Η χώρα έχει μπει σε περιπέτειες, σε αστάθεια», τόνισε.

 

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι άποψη της ΔΗΜΑΡ είναι ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές, «ακόμη κι αν φτάναμε στα άκρα».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr