Ανασχηματισμός την Τρίτη: Πληροφορίες για διερευνητικά τηλεφωνήματα - «Θέμα ωρών»

Ανασχηματισμός την Τρίτη: Πληροφορίες για διερευνητικά τηλεφωνήματα - «Θέμα ωρών» Facebook Twitter
0

Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός στο κυβερνητικό σχήμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας την τελική φάση επαφών για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που ενδέχεται να μετακινηθούν και τα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν καθήκοντα.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προτίμησε τον όρο της «αναδιάρθρωσης»: «Δεν γίνεται ανασχηματισμός αλλά μια μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου», απάντησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1. 

Αν επαληθευτούν πάντως οι πολιτικοί «ψίθυροι», οι ανακοινώσεις για τις όποιες αλλαγές αναμένονται μέσα στην Τρίτη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου που βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές, θα επιστρέψει για τον όρκο των νέων μελών της κυβέρνησης την Τετάρτη. 

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τις αλλαγές να είναι περιορισμένες και να αφορούν το πολύ τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης κ.κ. Γεράσιμου Θωμά και Δημήτρη Κράνη που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών. Τέλος δεν αποκλείεται η περαιτέρω αξιοποίηση τριών γενικών γραμματέων.

Ένα από τα ονόματα που, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, θα συμπεριληφθεί στον ανασχηματισμό, είναι και ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, για τον συντονισμό του Ταμείου Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους €72 δισ. που θα λάβει η Ελλάδα σε βάθος εξαετίας. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM