Δεν εξετάζεται ενδεχόμενο μείωσης μισθών στο Δημόσιο, απάντησε ο Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη σημερινή ενημέρωση, ρωτήθηκε αν θα υπάρξει μείωση μισθών στο Δημόσιο. «Δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο αυτήν τη στιγμή από την κυβέρνηση» απάντησε ο κ. Πέτσας και συμπλήρωσε: «Αν υπάρξει οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση, θα σημαίνει ότι θα έχουμε φύγει πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα που έχουμε βάλει αυτήν τη στιγμή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Πέτσας προειδοποίησε ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, λόγω της πανδημίας. «Φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας, δεν θα επισκεφτούμε τις εκκλησιές μας. Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δώρο Πάσχα, σημειώνοντας ότι με απόφαση του πρωθυπουργού θα καταβληθεί στο ακέραιο, καθώς το κράτος θα καλύψει τη διαφορά.

 

Αναφερόμενος στον τομέα της οικονομίας, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι 36,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15,7 δισ. ήταν το λεγόμενο «μαξιλάρι» μετά τη λήξη του 3ου μνημονίου. Σημείωσε παράλληλα ότι η Ελλάδα βγήκε δύο φορές στις αγορές, με 10ετές και 15ετές ομόλογο.

 

«Αν δεν είχαμε αυτήν τη δυνατότητα, τα ταμειακά διαθέσιμα θα μειώνονταν στα 9 δισ. και δεν θα διατηρούνταν στο επίπεδο που είναι σήμερα. Παρότι υπάρχουν, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε αλόγιστοι στη χρήση τους, πρέπει να υπάρχει συνείδηση. Αυτά τα χρήματα δεν είναι του Σταϊκούρα σήμερα ή του Τσακαλώτου, ούτε του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα. Θα τα διαφυλάξουμε» τόνισε.