Υπογραφές για να μη μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέδριο του TEDGlobal 2013, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο από τις 10 ως τις 14 Ιουνίου μαζεύονται διαδικτυακά, με αποτέλεσμα να έχουν προβληματιστεί οι υπεύθυνοι του συνεδρίου. Το συνέδριο αυτό θεωρείται κάτι σαν εναλλακτικό Νταβός για «έξυπνες ιδέες».

 

Ο κ. Παπανδρέου, θα συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρία με τίτλο «Στιγμές αλήθειας» ως ένας ηγέτης ο οποίος «αντλεί μαθήματα από την ελληνική κρίση χρέους και βοηθά την πλοήγηση της ΕΕ μέσα σε δύσκολα νερά». 

 

Την ίδια ώρα όμως, διαδικτυακά υπάρχει αίτηση με συλλογή υπογραφών για να μη γίνει η ομιλία του ΓΑΠ καθώς «οδήγησε την Ελλάδα στην αγκαλιά του ΔΝΤ (...) και σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση». Στην αίτηση παρατίθενται στοιχεία για την ανεργία, τις αυτοκτονίες και τη φτώχεια ενώ οι ανώνυμοι συγγραφείς αναφέρουν ότι προωθεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές  και ταξιδεύει πολυτελώς ανά τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις για τα "μαθήματα που πήρε από την ελληνική κρίση". «Πρόκειται για προσβολή σε αυτούς που πήραν τα πραγματικά μαθήματα της κρίσης», αναφέρεται στην αίτηση.

 

Μέχρι στιγμής οι υπογραφές έχουν φτάσει τις 1.400 με στόχο από τους δημιουργούς τις 2 χιλιάδες.

 

Το θέμα είχε περάσει στα ψιλά, αλλά σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, οι υπεύθυνοι του ΤEDGlobal θορυβημένοι από τις υπογραφές και τον θόρυβο που προκλήθηκε, βολιδοσκόπησαν Έλληνες που έχουν σχέση με το ΤED και οι απαντήσεις που έλαβαν κινούνται σε μια γκρίζα ζώνη. Η εξέλιξη της υπόθεσης έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr