Μενδώνη για Τατόι: Στόχος το 2023 να έχει αποκατασταθεί το ανάκτορο

Μενδώνη για Τατόι: Στόχος το 2023 να έχει αποκατασταθεί το ανάκτορο Facebook Twitter
Στόχος το 2023 να έχει τελειώσει το ανάκτορο, λέει η Λίνα Μενδώνη (Eurokinissi)
0

«Στόχος είναι το 2023 να έχει τελειώσει το ανάκτορο (το οικοδομικό σκέλος της αποκατάστασης του κτιρίου) για να ξεκινήσει αμέσως η τοποθέτηση των αντικειμένων, επί των μελετών που ήδη εκπονούνται», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μιλώντας για το Τατόι.

Η κ. Μενδώνη σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, διαβεβαίωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιλογής αναδόχου για το κτίριο του ανακτόρου.

«Υπάρχει πλέον ο ανάδοχος, ο οποίος θα εκπονήσει τη μελέτη εφαρμογής για το κτίριο του ανακτόρου. Αρχές Απριλίου ξεκινούν να εφαρμόζονται τα πρώτα σωστικά μέτρα στο ανάκτορο. Η εκπόνηση της μελέτης, σύμφωνα με τη νομοθεσία, θέλει αρκετούς μήνες.

Μέχρι το Μάιο του 2021 οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ θα έχουν την μελέτη εφαρμογής για να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τον ανάδοχο του έργου», τόνισε η κ. Μενδώνη, μετά και την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο κτήμα την περασμένη Παρασκευή.

Σε ό,τι αφορά στις σωστικές εργασίες, υπογράμμισε ότι θα ξεκινήσουν να γίνονται «προφανώς με τη συμβατότητα που απαιτούν οι μελέτες, ώστε ούτε χρήματα να δαπανηθούν αδίκως, αλλά κυρίως να γίνει σωστά το έργο. Να σημειώσω εδώ ότι ήδη έχουμε τις οριστικές μελέτες, τις μελέτες εφαρμογής εκπονούμε τώρα», πρόσθεσε.

Ως προς τις δωρεές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για το Τατόι, η κ. Μενδώνη είπε ότι υπάρχουν δυο «και ευελπιστούμε και σε άλλες. Η πρώτη αφορά στη μελέτη σκοπιμότητας η οποία χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη. Αφορά στο σύνολο αξιοποίησης και ανάδειξης των 47.000 στρεμμάτων».

Η άλλη χορηγία είναι από τον Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος «ασμένως, διέθεσε τα χρήματα για την παραγγελία δύο μεγάλων tolls, τα οποία θα τοποθετηθούν και αυτά αρχές Απριλίου, προκειμένου να αρχίσει κανονικά η εκκένωση -αρχίζει αυτή την εβδομάδα- των μαγειρείων και στη συνέχεια να αρχίσει η εκκένωση του στάβλου του Γεωργίου» πρόσθεσε.

Πρόκειται μάλιστα, όπως είπε, για «κτίρια μεγάλα, γεμάτα κιβώτια, τα οποία δεν έχουν ανοιχτεί ποτέ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, θα καταγράψουν και θα συντηρήσουν τα κινητά που βρίσκονται μέσα.

Συγχρόνως, θα ξεκινήσει η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, αρχιτεκτονικών, στατικών, ηλεκτρομηχανολογικών, για τα κτήρια, τα οποία θα αδειάζουν. Είναι ένα αρκετά σύνθετο εγχείρημα, πολλώ δε μάλλον, όπως αντιλαμβάνεστε, όταν αναφερόμαστε στο σύνολο του κτήματος, τον συντονισμό του οποίου έχει αναλάβει το ΥΠΠΟΑ».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM