Την άρση της ασυλίας της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και τριών ακόμη βουλευτών αποφάσισε η βουλή ενώ τάχθηκε κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου, τον οποίο είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

 

Η άρση της ασυλίας της Όλγας Κεφαλογιάννη για συκοφαντική δυσφήμηση αποφασίστηκε με 175 ψήφους υπέρ, 21 ψήφους κατά, 2 παρών και 1 άκυρο. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη για παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων που μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία του δήμου, ψήφισαν 174, 22 ψήφισαν κατά, 2 ήταν τα λευκά και 1 άκυρο.

 

Αποφασίστηκε ακόμη η άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Παναγιώταρου για συκοφαντική δυσφήμηση με ψήφους 196 υπέρ της άρσης, 1 κατά, 1 παρών και 1 άκυρο.

 

Επίσης η βουλή αποφάσισε και την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, για υπόθεση ανθρωποκτονίας από αμέλεια, με 194 ψήφους υπέρ, 2 κατά, 1 παρών και 1 άκυρο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr