Με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, συνέχισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον κύκλο των συναντήσεων στο πλαίσιο της αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου.

 

Μετά τον Κυριάκο Πιερρακάκη, με τον οποίο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός την Τρίτη, την Τετάρτη πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 

Αναφερόμενος στο έργο του υπουργείου, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι έχει γίνει συστηματική δουλειά αυτό το εξάμηνο. «Νομίζω ότι είμαστε μπροστά και σε νέες εμβληματικές πρωτοβουλίες, με σημαντικότερη την κατάθεση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου εντός των επόμενων εβδομάδων», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

 

Στη συνάντηση έγινε απολογισμός του έργου του υπουργείου Εργασίας, με ειδική αναφορά στα ανοιχτά προγράμματα του ΟΑΕΔ που οδήγησαν στην κάλυψη 5.000 και πλέον θέσεων εργασίας σε διάστημα δύο μηνών.

 

Αιχμή του δόρατος στους στόχους για το 2020 αποτελεί το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό, ενώ στις προγραμματιζόμενες δράσεις είναι οι ηλεκτρονικές συντάξεις, ο εκσυγχρονισμός του συνδικαλιστικού πλαισίου και η μεταρρύθμιση του ΕΦΚΑ μεταξύ άλλων.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ