Ο Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και συνεχάρη την εκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή, η κ. Σακελλαροπούλου αναδείχθηκε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ιστορία της Ελλάδας, με 261 ψήφους υπέρ. Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε στη διάδοχό του κάθε επιτυχία κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

 

Μητσοτάκης: Ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον

 

Στην πρώτη δήλωσή του μετά την εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η μεγάλη πλειοψηφία που στήριξε τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή.

 

«Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός.


«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σημείωσε ότι με την εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας ανοίγει «ένα παράθυρο στο μέλλον».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ