Επιστολή Πομπέο σε Μητσοτάκη: «Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ασφάλεια και τη δημοκρατία στην Ελλάδα»

Επιστολή Πομπέο σε Μητσοτάκη: «Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ασφάλεια και τη δημοκρατία στην Ελλάδα» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
2

Επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όπως γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην επιστολή οι ΗΠΑ εκφράζουν την προσήλωση τους στην διατήρηση της ευημερίας, της Δημοκρατίας κι ασφάλειας. Την επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσίασε λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Μάικ Πομπέο αναφέρεται στην υποχρέωση επίλυσης των διαφορών με ειρηνικά μέσα καλώντας σε αποφυγή προκλητικών πράξεων ή διακηρύξεων. Επίσης, σε δυο σημεία της επιστολής, υπογραμμίζεται η δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξουν την Ελλάδα, καθώς αποτελεί σύμμαχο και «κρίσιμο παίκτη» στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πως η επιστολή Πομπέο επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Αθήνας - Ουάσιγκτον βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών και συνιστούν μια «αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που βιάστηκαν να απαξιώσουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον».

«Στην επιστολή αυτή, οι ΗΠΑ δεν μιλούν μόνο για την υποχρέωση επίλυσης των διαφορών με ειρηνικά μέσα και για την αποφυγή προκλητικών πράξεων ή διακηρύξεων. Κυρίως τονίζουν και μάλιστα δυο φορές στην ίδια επιστολή, ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες να στηρίξουν την ευημερία, την ασφάλεια και τη δημοκρατία της Ελλάδας. Επιπλέον τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα ως ηγέτη στην Ευρώπη, ως σύμμαχο - κλειδί και ως κρίσιμο παίκτη στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Είναι σαφές ότι η επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών. Είναι ταυτόχρονα μια αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που βιάστηκαν να απαξιώσουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον πριν από δυο εβδομάδες».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"...οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες να στηρίξουν την ευημερία, την ασφάλεια και τη δημοκρατία της Ελλάδας. Επιπλέον τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα ως ηγέτη στην Ευρώπη, ως σύμμαχο - κλειδί "Πηγή: www.lifo.grΜας δουλεύει. Για την ταμπακέρα με Τουρκία τίποτε.