Σε μία δόση θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, σύμφωνα με τον υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.


Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στον ΣΚΑΪ τα αναδρομικά στους συνταξιούχους θα καταβληθούν εφάπαξ, σε μία δόση.

 

Ο κ Βρούτσης είπε ότι το νέο ασφαλιστικό που θα τεθεί σε διαβούλευση έως την Τρίτη, είναι απολύτως ασφαλές και βιώσιμο έως και το 2070. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις, ενώ όλοι οι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις. Ανέφερε επίσης ότι οι αυξήσεις αφορούν και όσους έχουν από 30 χρόνια και μία ημέρα ασφάλιση.

 

Ο Υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το νέο ασφαλιστικό δεν εμπεριέχει καμία μείωση των συντάξεων, ενώ οι ωφελημένοι θα αγγίξουν το 1 εκατομμύριο. Παράλληλα, από τα μέσα του 2020 δεν θα υπάρχει καμία απλήρωτη σύνταξη.

 

Πρόσθεσε ακόμα ότι η παρακράτηση της σύνταξης σε όσους συνταξιούχους εργάζονται θα είναι πλέον μόνο 30%, ενώ επανέρχεται στο 70% η σύνταξη στους εργαζόμενους συνταξιούχους. Δήλωσε τέλος ότι θεσπίζονται επικουρικά ταμεία με μεγαλύτερες επικουρικές.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ