Βρούτσης: Σε μία δόση τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Βρούτσης: Σε μία δόση τα αναδρομικά των συνταξιούχων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΡ
1

Σε μία δόση θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, σύμφωνα με τον υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.


Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στον ΣΚΑΪ τα αναδρομικά στους συνταξιούχους θα καταβληθούν εφάπαξ, σε μία δόση.

Ο κ Βρούτσης είπε ότι το νέο ασφαλιστικό που θα τεθεί σε διαβούλευση έως την Τρίτη, είναι απολύτως ασφαλές και βιώσιμο έως και το 2070. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις, ενώ όλοι οι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις. Ανέφερε επίσης ότι οι αυξήσεις αφορούν και όσους έχουν από 30 χρόνια και μία ημέρα ασφάλιση.

Ο Υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το νέο ασφαλιστικό δεν εμπεριέχει καμία μείωση των συντάξεων, ενώ οι ωφελημένοι θα αγγίξουν το 1 εκατομμύριο. Παράλληλα, από τα μέσα του 2020 δεν θα υπάρχει καμία απλήρωτη σύνταξη.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η παρακράτηση της σύνταξης σε όσους συνταξιούχους εργάζονται θα είναι πλέον μόνο 30%, ενώ επανέρχεται στο 70% η σύνταξη στους εργαζόμενους συνταξιούχους. Δήλωσε τέλος ότι θεσπίζονται επικουρικά ταμεία με μεγαλύτερες επικουρικές.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα έδινε 13η σύνταξη και θα επανέφερε τις συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα (LoL) έκοψε μέχρι και το ΕΚΑΣ.Η ΝΔ που δεν υποσχέθηκε τίποτα, αυξάνει τις συντάξεις και δίνει τα αναδρομικά σε μία δόση.Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά. ---===---