Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας έγραψε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στην πορεία για το Πολυτεχνείο την Κυριακή και θα τεθεί επικεφαλής του μπλοκ. 

 

Όπως τονίζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, αυτή είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που πρώην πρωθυπουργός θα δώσει το παρών στην πορεία. Την ανάρτηση του κ. Ρήγα αναδημοσίευσε και η εφημερίδα Αυγή αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από τον κ. Τσίπρα. 

 

 

 

 

 

Αναλυτικά το ποστ του Πάνου Ρήγα:

«Σε μια κίνηση με μηνύματα και συμβολισμούς απέναντι στον αυταρχισμό, στην αστυνομοκρατία και το δόγμα καταστολής της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποφάσισε να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται αύριο στην πορεία και θα τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του κόμματος.

 

»Μια απόφαση χωρίς προηγούμενο αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που πρώην πρωθυπουργός συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το φοιτητικό κίνημα και εκδηλώνει την αντίθεση του στην παραβίαση του ασύλου και στο «δόγμα της κυβέρνησης «Νόμος & τάξη».


»Ο φετινός εορτασμός ας είναι εφαλτήριο προάσπισης της δημοκρατίας μας, διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και διεκδίκησης ενός Πανεπιστημίου ανοιχτού στο λαό και τη νεολαία»