Μητσοτάκης: Η 28η Οκτωβρίου «στέλνει» μήνυμα ενότητας και οράματος για μια καλύτερη Ελλάδα

Μητσοτάκης: Η 28η Οκτωβρίου «στέλνει» μήνυμα ενότητας και οράματος για μια καλύτερη Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο μήνυμα ενότητας και του οράματος για μια καλύτερη Ελλάδα, που συμβολίζει η 28η Οκτωβρίου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του μετά τη μαθητική παρέλαση στην Κίσαμο της Κρήτης.

Παράλληλα εξέφρασε τη χαρά του για την επαναφορά του προνομίου του σημαιοφόρου στο Δημοτικό στους άριστους μαθητές, καθώς και για την επίλυση του θέματος της χορήγησης του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν μόνιμα εκτός των ελληνικών συνόρων.

Χαίρομαι, ιδιαίτερα που γιορτάζω την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην περιφέρεια, εδώ στην Κίσαμο στην Κρήτη, που τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας και αντλούμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον ειπε ο πρωθυπουργός εκφράζοντας τη χαρά του ιδιαίτερα «που το προνόμιο του σημαιοφόρου επανήλθε στο δημοτικό, στην άριστη μαθήτρια και στον άριστο μαθητή».

Η 28η Οκτωβρίου, είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι άλλη μία ευκαιρία να τιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας, είναι μία ευκαιρία να αποδείξουμε το πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του Ελληνισμού:

«Για αυτό και αποδίδω εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τη δουλειά που έχουμε αναλάβει ώστε να μπορέσουμε να χορηγήσουμε το δικαίωμα στους Έλληνες που κατοικούν μόνιμα εκτός των ελληνικών συνόρων, το δικαίωμα ψήφου. Είναι μία έμπρακτη απόδειξη το πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του Ελληνισμού και γνωρίζω καλά ότι η λύση η οποία έχει συμφωνηθεί μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αποτελεί όμως μία πρώτη έμπρακτη απόδειξη της συναίνεσης της οποίας αποδεικνύει το πολιτικό σύστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα το οποίο χρονίζει πολλές δεκαετίες. Και επιτέλους πιστεύω ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορέσουμε να το λύσουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε επίσης ότι μετά από μία δεκαετία κρίσης, η πατρίδα μας και όλοι εμείς οι Έλληνες ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Για τον συμβολισμό της 28η Οκτωβρίου, είπε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ενότητα του έθνους και το όραμα, για μία καλύτερη Ελλάδα αλλά και το πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας: «Είμαι σίγουρος ότι σε αυτή την προσπάθεια όλες οι Ελληνίδες και Έλληνες θα συμβάλουν ώστε να ξημερώσει επιτέλους μία καλύτερη μέρα».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να εορτάσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κίσαμο Χανίων διότι, όπως ανέφερε, «θέλω να βρίσκομαι όσο γίνεται πιο συχνά στην Ελληνική περιφέρεια»: «Η Κίσαμος είναι ένας τόπος που προσωπικά με συνδέουν πολλά πράγματα και τον αγαπώ ιδιαίτερα. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που παίρνω όταν σε αυτές τις γιορτές, βρίσκομαι έξω από την πρωτεύουσα, στην ελληνική περιφέρεια και χαίρομαι διότι όπως διαπιστώσαμε, η Κίσαμος είχε και πολύ κόσμο σήμερα. Από την Κίσαμο εκπέμπεται αυτό το νέο μήνυμα της ενότητας και αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη».

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στην πλατεία Καστελίου, χαιρετώντας και συζητώντας με τους κατοίκοτς.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM