Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για τη Novartis

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για τη Novartis Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis που οδήγησαν σε ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων.

Μάλιστα, ο υπουργός αποχώρησε από το ανώτατο δικαστήριο χωρίς να κάνει δηλώσεις. Ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας από τους δέκα πολιτικούς που κατονομάστηκαν από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες ως δωρολήπτες χωρίς την ύπαρξη άλλων στοιχείων. Η υπόθεση ως προς αυτόν δεν έχει ακόμα αρχειοθετηθεί, ενώ έχει μπει στο αρχείο για επτά από τους δέκα πολιτικούς.

Η κατάθεση του κ. Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή στον οποίο επίσης έχουν ήδη καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος και άλλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν έχει αναφορά σε πολιτικούς, θα διαβιβαστεί στη Βουλή ενόψει της έναρξης των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τις ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο συνήγορος του Άδωνι Γεωργιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πάντως δήλωσε ότι «ο υπουργός καταθέτει με την ιδιότητα του μάρτυρα στο πλαίσιο της έρευνας για μία δυσώδη υπόθεση, όπου δύο εισαγγελείς κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο δικαιοδοτικό τους έργο από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης».

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM