Μητσοτάκης στη Le Figaro: Κάλεσμα σε Γάλλους επενδυτές - Μειώνεται στο 24% ο φόρος στις επιχειρήσεις για τα εισοδήματα του 2019

Μητσοτάκης στη Le Figaro: Κάλεσμα σε Γάλλους επενδυτές - Μειώνεται στο 24% ο φόρος στις επιχειρήσεις για τα εισοδήματα του 2019 Facebook Twitter
1

Πρόσκληση σε Γάλλους επενδυτές, προκειμένου να στρέψουν τον ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα, απευθύνει μέσω συνέντευξής του στη Le Figaro ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες πριν την επίσκεψή του στο Παρίσι.

«Καλώ τους επενδυτές από τη Γαλλία να συμμετάσχουν στις προοπτικές που ανοίγουν στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε, μάλιστα, ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί μια συνεκτική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα προβλέπει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% το 2020 για τα εισοδήματα του 2019.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει τις καλές σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας ενόψει της συνάντησής του με τον Εμανουέλ Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι :«Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας είναι ιστορικές, βαθιές και διαρκείς. Βγαίνουμε από μια δεκαετή οικονομική κρίση και είμαστε ευγνώμονες στη Γαλλία για την αλληλεγγύη της. Η σημερινή κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη ώστε κάθε μία από τις αποφάσεις μας θα θέσει το πλαίσιο για το αύριο. Ως πρωθυπουργός, θέλω να συνεργαστώ με τον πρόεδρο Μακρόν για κοινούς στόχους, τόσο πολιτιστικούς όσο και πολιτικούς, ώστε το ευρωπαϊκό μας μέλλον να αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο».

«Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που να ανταποκρίνεται σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η αλλαγή του κλίματος, που θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε πολίτη. Μια Ευρώπη που θα εμπνέεται από το παρελθόν μας και θα εγγυάται το κοινό μας μέλλον» τονίζει.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM