Ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, χαρακτήρισε άδικες τις αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τετελεσμένα. 

 

«Μετά από διαπραγματεύσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίες κατέρρευσαν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αύξηση των διοδίων. Είχε συμβατικό δικαίωμα να το κάνει; Ναι. Είχε δίκιο; Όχι. Γιατί κυρίως δεν σεβάστηκε τους πολίτες που είναι οι χρήστες του δρόμου. Εμείς, βέβαια, δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα. Ένα είναι σίγουρο: Η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα τετελεσμένο στο θέμα αυτό καθώς έχει πολλούς τρόπους αντίδρασης», ανέφερε κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

 

Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε επίσης την εθνική οδό Πατρών- Πύργου έργο που είναι κυριολεκτικά στον αέρα. «Όπως είναι σήμερα το έργο, κομμένο σε πέντε τμήματα οδηγείται σε αδιέξοδο και χρειάζεται μια ριζική λύση», δήλωσε και διευκρίνισε ότι το υπουργείο σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελέτα διεξοδικά τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για να γίνει οπωσδήποτε ο αυτοκινητόδρομος.

 

Τέλος χαρακτήρισε προβληματική την κατάσταση στο μετρό της Αθήνας ενώ αναφορικά με τις σχολές οδήγησης έκανε λόγο για τον «απόλυτο παραλογισμό». «Αυτή την στιγμή κρατιούνται "όμηροι" 100.000 περίπου πολίτες. Εκπαιδευτές, υποψήφιοι οδηγοί και οδηγοί άνω των 74 ετών. Ο απόλυτος παραλογισμός», είπε.