Ιδιαίτερα ένθερμη υποδοχή επιφύλαξε ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στον νέο υπουργό Νίκο Δένδια, κατά την τελετή παραλαβής - παράδοσης στο ΥΠΕΞ

 

Ο κ. Κατρούγκαλος είχε αναλάβει επικεφαλής του υπουργείου στις 15 Φεβρουαρίου. «Κάναμε τη φωνή της πατρίδας πιο δυνατή και πιο σεβαστή», δήλωσε για τη θητεία του. «Υπουργός είμαι λιγότερο από έναν χρόνο αλλά στο υπουργείο είμαι πάνω από τρία χρόνια - είχα την τύχη να διαδεχθώ στη θέση του υπουργού τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα - έναν από τους πιο εξωστρεφείς πρωθυπουργούς - και τον Νίκο Κοτζιά, η σφραγίδα του οποίου έχει μείνει ανεξίτηλη τόσο στο Μακεδονικό όσο και στο Κυπριακό», σχολίασε. 

 

«Το υπουργείο το παίρνει ένας πολιτικός μου αντίπαλος που τον υπολήπτομαι και τον σέβομαι ιδιαίτερα. Είχα την ευκαιρία να τον χειροκροτήσω στα έδρανα της Βουλής, σε μία θαρραλέα στάση που είχε απέναντι στη Χρυσή Αυγή (...) Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, την φιλειρηνική και τη βασισμένη στο διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε, ευχαριστώντας τους συνεργάτες του, την αναπληρώτρια υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου και τον Τέρενς Κουίκ. «Καλώς ήρθατε κ. υπουργέ, εύχομαι σιδεροκέφαλος».

 

Δένδιας: Θα επιδιώξουμε τη συναίνεση

Ευχαριστώντας τον κ. Κατρούγκαλο για τα λόγια του, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε πως «η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιδιώξει τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική, «αποσκοπώντας στη μεγαλύτερη δυνατή εθνική ενότητα στο κορυφαίο ζήτημα της προάσπισης των δικαιωμάτων της χώρας».

 

«Μαζί με τους συνεργάτες μου θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, θα αναπτύξουμε την οικονομική διπλωματία θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τον απόδημο ελληνισμό», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr