Μητσοτάκης: Στα 730 € ο κατώτερος μισθός εντός τριετίας - Να «αναστηθεί» η μεσαία τάξη

Μητσοτάκης: Στα 730 € ο κατώτερος μισθός εντός τριετίας - Να «αναστηθεί» η μεσαία τάξη Facebook Twitter
Eurokinissi
1

H Νέα Δημοκρατία είναι «έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αποψινή ομιλία του στο Θησείο, τρεις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές


«Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα. Ψηφίζουμε και ελπίζουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που άσκησε κριτική στην παρούσα κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός».

«Οι πράξεις τους έδειξαν ότι αποτελούν κακέκτυπο των χειρότερων στιγμών της Μεταπολίτευσης. Και τα λόγια τους ηχούν σαν αντίλαλος ενός παρελθόντος που όλοι θέλουμε να αφήσουμε πίσω». 

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόγραμμα του κόμματος συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών: όσο αυξάνεται το ΑΕΠ, τόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο και οι μισθοί. Συμπλήρωσε δε πως «ο κατώτερος θα αυξηθεί σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης ώστε να φτάσει, σε μια τριετία στα 730 ευρώ. Όπως είπε, η ΝΔ θέλει «να αναστηθεί η μεσαία τάξη που αποτελεί την «ραχοκοκαλιά» της κοινωνίας. 

  

Μεταξύ άλλων είπε ότι εγγυάται το ύψος των συντάξεων και των επιδομάτων, αναφέρθηκε στις μειώσεις των εισφορών για σύνταξη και στην κατάργηση σταδιακά του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. «Θέλω προπαντός δουλειές, όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται. Στο τέλος του 2023 οι άνεργοι θα έχουν μειωθεί από τις 850.000 που είναι σήμερα στις 560.000», τόνισε επαναλαμβάνοντας πως το πρόγραμμά της ΝΔ στοχεύει στη μαζική προσέλκυση επενδύσεων ενώ εξήγησε ότι «με επενδύσεις και ανάπτυξη 4% το χρόνο θα πετύχουμε το στόχο μας».

Για το αφορολόγητο είπε ότι θα αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ότι θα στηριχθεί με 2.000 ευρώ η οικογένεια κάθε παιδιού που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες, ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού και τα πολυτεκνικά επιδόματα θα επανέλθουν στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018. Μίλησε επίσης για αύξηση 1 δισ. ευρώ στο κονδύλι για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, για ενίσχυση κατά 200 εκατομμύρια των επιδομάτων και στην εφαρμογή προγραμμάτων για να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες 50.000 μακροχρόνια άνεργοι.

«Και για να διασφαλισθούν όλα αυτά θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη. Γι' αυτό μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και το φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%. Και ο ΦΠΑ υποχωρεί, με στόχο δύο βασικούς συντελεστές: 11% και 22%, αντί για 13% και 24%. Ενώ διατηρείται κι ο ελάχιστος συντελεστής του 6%», συμπλήρωσε ενώ μίλησε για ρύθμιση με τόλμη των «κόκκινων» δανείων.

Δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει μεν φόρους και εισφορές για τους επιχειρηματίες αλλά και εκείνοι θα πρέπει να επενδύσουν στη χώρα, να πληρώνουν φόρους και εισφορές, να προστατεύουν το περιβάλλον και να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους.

Επιπρόσθετα είπε ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται μέσα στον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης», ότι το Κράτος Δικαίου επανέρχεται παντού και ότι χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε δημοκρατία. «Δεν θα είναι εύκολο και θα απαιτηθεί συνεργασία πολλών για αυτό. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε».

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και άμεση αλλαγή των διατάξεων στον ποινικό κώδικα που ψήφισε μετά τις ευρωεκλογές η απερχόμενη κυβέρνηση. Όπως είπε, πρόκειται για διατάξεις «που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, περιλαμβανομένων και των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη».

Γι' αυτό είπε ότι 1.500 νέοι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί θα ενισχύσουν αμέσως τα σώματα ασφαλείας, όλοι οι άνδρες θα αποκτήσουν σύγχρονο εξοπλισμό και νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα, θα ανανεωθεί σε ένα χρόνο ο στόλος των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και θα αλλάξουν άμεσα διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, περιλαμβανομένων και των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι η φύλαξη και η προστασία των συνόρων μας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει δρομολογήσει την πρόσληψη 10.000 νέων συνοριοφυλάκων.

«Θα διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες στα κέντρα υποδοχής και θα εφαρμόσουμε νέα διαδικασία χορήγησης ασύλου. Πολύ πιο γρήγορη και απλή. Και σε όποιον δεν χορηγείται άσυλο, γιατί η αίτηση του απορρίπτεται, επιστρέφει στην Τουρκία, βάση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση και στον Κυριάκο Βελόπουλο λέγοντας πως «δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα». «Σας καλώ να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας».

«Οι Έλληνες υπέφεραν και κουράστηκαν πολύ. Δεν αντέχουν νέα πειράματα. Ούτε νέες περιπέτειες από ασταθείς ισορροπίες και κομματικά παζάρια».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το τελείωσε ο Μητσοτάκης σε υποσχέσεις...Κάλυψε τα πάντα σε μία ομιλία.Δράττομαι της ευκαιρίας να γενικεύσω και όποιος θέλει διαβάζει.Αν αντέξεις και διαβάσεις όλες τις υποσχέσεις και "δεσμεύσεις", τις οποίες οι πολιτικοί ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ στην Ελλάδα ονομάζουν "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ", είναι καιρός στα σίγουρα να επιδιορθώσουμε τις τσέπες μας - τα κουστούμια είναι για άλλους... - , μην και σκιστούν από το βάρος...Γενικά, όλα τα κόμματα - απλά με κλιμακώσεις -, ακόμη προσφέρουν καθρεφτάκια, αντιμετωπίζοντας τον Έλληνα πολίτη σαν ιθαγενή και δεν ασχολούνται αν θα έχει να φάει μετά από 5 χρόνια, γιατί - εξίσου απλά -, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.Το έχουμε αναλύσει όμως : Ο "ΙΘΑΓΕΝΗΣ" ΦΤΑΙΕΙ, που δίνει το δικαίωμα και δεν ορθώνει ανάστημα στον εμπαιγμό. Γιατί, δικαίωμά σου, πολίτη, η όποια ιδεολογική επιλογή, αλλά από το κόμμα σου ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ. ΑΝ ΟΧΙ - ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ "ΣΩΤΗΡΑ" ΕΝΑΛΛΑΞ -, ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΑΙ ΜΕΤΑ !...ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ΑΞΙΑΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ.