Προβάδισμα 8% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, λίγα 24ωρα πριν τις εθνικές εκλογές της Κυριακής. 

 

Στην πρόθεση ψήφουν με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ λαμβάνει 36% έναντι 28% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%. Οριακά εντός Βουλής παρουσιάζονται και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, συγκεντρώνοντας αμφότερα από 3%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 7,5%. 

 

Το 89% των ερωτηθέντων πάντως δήλωσε πως είναι «πολύ πιθανό» ή «αρκετά πιθανό» να ψηφίσει.

 

Τα εκλογικά σενάρια και η αυτοδυναμία 

Στο σενάριο της 7κομματικής Βουλής, που τόσο η Ελληνική Λύση όσο και το ΜέΡΑ25 εισέρχονται στο κοινοβούλιο, η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται πως θα συγκεντρώσει 155 έδρες ενώ σε ενδεχόμενη 6κομματική Βουλή, η Pulse προβλέπει πως η ΝΔ θα κερδίσει 159 έδρες. 

 

 

 

 

 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Το 37% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό ενώ ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρνει να ανεβάσει τα ποσοστά του και ακολουθεί δεύτερος με 31%. Σημειώνεται πως η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 2 και στις 3 Ιουλίου, με τον πρωθυπουργό να δίνει μία μακροσκελή και εφ' όλης της ύλης συνέντευξη με τεράστια ποσοστά τηλεθέασης στις 2 Ιουλίου στον ΣΚΑΪ. Η απάντηση «κανένας από τους δύο» βρίσκεται στη τρίτη θέση με 28%.