Ο Τσίπρας προειδοποιεί την Τουρκία: Να μη σκεφτείτε καν γεώτρηση στο Καστελόριζο

Ο Τσίπρας προειδοποιεί την Τουρκία: Να μη σκεφτείτε καν γεώτρηση στο Καστελόριζο Facebook Twitter
1

Να μην σκεφθεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο προειδοποιεί την Τουρκία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει σχέδιο και θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην ΕΡΤ 3 και θα προβληθεί στις 10.00 απόψε ακαι αναμένεται να προκαλέσει απάντηση από την Άγκυρα η οποία το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε μπαράζ προκλητικών δηλώσεων.

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει «απόλυτα δικαιωμένος» για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και σημειώνει πως η επίλυση του Μακεδονικού αναβάθμισε τη διεθνή αξιοπιστία και το κύρος της χώρας και ήταν αυτό που συνέβαλε στο να υπάρξει η μεταστροφή του διεθνούς παράγοντα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ των εθνικών μας θέσεων. Με αποτέλεσμα την ξεκάθαρη, σαφή και αυστηρή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, «που είναι μια μεγάλη εθνική διπλωματική νίκη της Ελλάδας και της Κύπρου». Κατηγορεί, μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για «ανεύθυνη και υποκριτική στάση» απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι ένας Αρμαγεδώνας», τονίζει ο κ. Τσίπρας και σημειώνει πως αυτό είναι που θέλει να κρύψει ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγοντας το τηλεοπτικό ντιμπέιτ μαζί του. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της ΝΔ, ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως όχι μόνο φοροελαφρύνσεις δεν θα φέρει, αλλά θα φέρει απολύσεις, περικοπές επιδομάτων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, θα επαναφέρει πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά.

Χαρακτηρίζει «παράλογο» να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι με ένα «κύμα μεταρρυθμίσεων» θα δελεάσει τους εταίρους για να αποδεχθούν τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, όταν, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έχει πετύχει αυτό, δηλαδή μείωση κατά μία μονάδα, βάζοντας στην άκρη το ποσό των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «συστημική επιλογή» τον κ. Βαρουφάκη με στόχο να ανακόψει την ανατροπή και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός αναφέρεται, ακόμα, στη ρύθμιση των 120 δόσεων, στα μέτρα για την ανακούφιση της μεσαίας τάξης και δηλώνει βέβαιος για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Την έχει ξαναπροειδοποιήσει την Τουρκία. Δεν χρειάζεται να το λέει κάθε μέρα.Δεν έχουν Αλτσχάϊμερ οι Τούρκοι.Λιγότερα λόγια και πιο πολλή δουλειά, ενωμένοι...Δεν μας