Νέα επίθεση πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την κοινωνική πολιτική κάνοντας παράλληλα λόγο για «πρωτοφανές κρεσέντο νεοφιλελεύθερου κυνισμού» της Όλγας Κεφαλογιάννη. 

 

«Κάθε μέρα που περνάει, το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και επικαλείται σημερινές δηλώσεις της βουλευτού Α' Αθήνας της ΝΔ, Όλγας Κεφαλογιάννη, σε τηλεοπτικό σταθμό, η οποία «σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο νεοφιλελεύθερου κυνισμού, δήλωσε ότι "επιδοματικές πολιτικές έχουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής"». Αυτό είναι, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ. Ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού κράτους, για χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων. Ό,τι δηλαδή απαιτούσε το ΔΝΤ, και αποκρούστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, έρχεται τώρα το κόμμα του κ. Μητσοτάκη να το εξαγγείλει».

 

«Ποια ακριβώς κοινωνικά επιδόματα θέλει να καταργήσει; Το επίδομα παιδιού; Το επίδομα στέγασης; Τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας; Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης; Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων; Τα σχολικά γεύματα;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, «ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στον ελληνικό λαό», καταλήγει το σχετικό σχόλιο.