Η αντιπαράθεση κυβέρνησης- Νέας Δημοκρατίας για τα εργασιακά, αλλά  και τις διακοπές του πρωθυπουργού στο κότερο Παναγόπουλου ανατροφοδοτείται σήμερα με συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha.

 

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει, έχει μία βαθιά αντιλαϊκή ατζέντα, δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει. Έχει πει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός. Χθες το τερμάτισε. Είναι μία ακραία νεοφιλελεύθερη θέση: ότι κάποιες επιχειρήσεις έντασης εργασίας να μπορούν με την συμφωνία των εργαζομένων να εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα», είπε ο κ. Τσίπρας. 

 

«Ωστόσο άλλο η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και άλλο η επταήμερη εργασία. Υπάρχει το πενθήμερο και οκτάωρο. Ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, αυτό που του ξέφυγε. Οι επικοινωνιολόγοι του και οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έλθει να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Γιατί θα του ξέφευγαν τέτοια μαργαριτάρια. Εγώ δεν τον μέμφομαι γι αυτό αλλά γιατί δεν βγαίνει να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Και βγήκε για να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο ότι λέει ψέματα. Δεν ξέρω γιατί να τον κατηγορήσω, για ακραίο νεοφιλελευθερισμό ή για πολιτική αήθεια», πρόσθεσε. 

 

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων ότι έφερε το πακέτο των φιλολαϊκών μέτρων λίγο πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι "οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα". Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά τα είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση ήδη από την ΔΕΘ, ότι τώρα το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας και ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Επιπλέον απευθυνόμενος προς τον πολιτικό του αντίπαλο ρώτησε: «είναι λαϊκισμός του αισχίστου είδους και ανέφικτα τα μέτρα και δεν θα τα ψηφίσει ή διαφορετικά γιατί τα ψηφίζει, αυτό είναι αντίφαση».  

 

Τόνισε πως για αυτό το λόγο ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να αντιπαρατεθεί μαζί του σε τηλεοπτικό debate. Όσον αφορά τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα είναι ντέρμπι αλλά στις εθνικές εκλογές «δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης». 

 

Για την παρουσία του στη θαλαμηγό της Κατερίνας Παναγοπούλου το καλοκαίρι του 2018 ανέφερε πως δεν έχει να κρύψει τίποτα. «Έχω δικαίωμα μερικές μέρες να κάνω διακοπές, δε χρειαζόταν να το δημοσιοποιήσω, δεν το έκρυψα κιόλας. Εφόσον ήταν γνωστό μέσω εφημερίδας από τον Σεπτέμβριο του 2018, το να βρούνε με παρακρατικές μεθόδους φωτογραφίες από ιδιωτικές στιγμές θα τους γυρίσει μπούμερανγκ».  

 

Όσον αφορά τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση του για την 13η σύνταξη, δηλαδή ότι δεν πρόκειται για καταβολή ολόκληρης 13ης σύνταξης αλλά ένα μικρότερο βοήθημα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως με βάση τον δημοσιονομικό χώρο για το 2019, δηλαδή 1,2 δισ. επιλέξαμε τα 400 εκατομμύρια να πάνε σε ελαφρύνσεις φόρων όπως η μείωση του ΦΠΑ, και τα 800 εκατ. στους συνταξιούχους. Τόνισε πως μεγάλο μέρος των συνταξιούχων θα πάρουν μία ολόκληρη σύνταξη και ένα μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων μισή σύνταξη, αντίστοιχη με το δώρο Πάσχα». 

 

«Tα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες. Οι αντίπαλοι μας δεν θα θεσμοθετούσαν ποτέ ένα τέτοιο μέτρο, θεωρούν πως οι συνταξιούχοι πρέπει να πάνε στον καιάδα». Παράλληλα ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του πως στο τέλος του 2019 θα υπάρξουν δυνατότητες και για άλλα θετικά μέτρα. 

 

Όσον αφορά την αντιπαράθεση της προηγούμενης εβδομάδας, έκανε λόγο για συνειδητή υιοθέτηση εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη «θέσεων από ακροδεξιές φυλλάδες. Το επιτελείο του τον συμβουλεύει να μην μιλά για την οικονομία, γιατί δεν τον συμφέρει».

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr