Τσιρώνης: «Δεν είπα ποτέ ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο»

Τσιρώνης: «Δεν είπα ποτέ ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο» Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

«Δεν είπα ποτέ ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τσιρώνης

Ο Γιάννης Τσιρώνης θέλησε να προχωρήσει σε διευκρινίσεις για τη δήλωση του πριν λίγες μέρες η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις. 

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο», είχε δηλώσει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σήμερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 σχολίασε το εξής:

«Δεν είπα ποτέ ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο. Συζητούσαμε για το που βρίσκεται το Καστελόριζο και το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε συμφέροντα. Προσπαθούσα να εξηγήσω ότι επειδή το Καστελόριζο είναι νότια της Τουρκίας, δημιουργεί συμφέροντα για την Ελλάδα στην περιοχή εκείνη που είναι μόλις 140 μίλια από την Κύπρο. Γεωγραφική ήταν η συζήτηση» ανέφερε ο κ Τσιρώνης.

Ως παράδειγμα ανέφερε τα Κύθηρα που διοικητικά  ανήκουν στην Αττική αλλ  «είναι νησί του Μυρτώου. Αυτή είναι η διαφορά του που βρίσκομαι και που ανήκω» πρόσθεσε.

 
Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Γεωγραφική ήταν η συζήτηση» ανέφερε ο κ Τσιρώνης. Ως παράδειγμα ανέφερε τα Κύθηρα που διοικητικά ανήκουν στην Αττική αλλ «είναι νησί του Μυρτώου. Αυτή είναι η διαφορά του που βρίσκομαι και που ανήκω" πρόσθεσε. Πηγή: www.lifo.grΈγραψα προχθές εδώ στη Λάϊφο :"Τελικά, μήπως είναι "διαννοουμενιά" εντυπωσιασμού και μόνον, αλλά πολιτικά άνευ λόγου και αξίας και τσάμπα ασχολούμαστε ; Τα συνηθίζουν αυτά στο χαρακτηριστικής ελαφρότητας ΣΥΡΙΖΟπεριβάλλον. Δηλαδή, έστω ότι αν δεν ανήκει με τα αυστηρά επιστημονικά όρια της επιστήμης της Γεωγραφίας στο Αιγαίο, αλλά ανήκει στην Ανατολική Μεσόγειο, τι μας κόφτει ;Το θέμα είναι αν αμφισβητείται η ελληνικότητα της περιοχής του Καστελόριζου βάσει των διεθνών συμβάσεων.Αυτό έχει σημασία και σε αυτό πρέπει να σταθούμε πολιτικά (όποιος ξέρει ας τοποθετηθεί). Αν όχι, ας μην δίνουμε σημασία στην προσπάθεια γελοίας αυτοπροβολής του οποιουδήποτε. Απλά στις επομενες εκλογές να πάει σπίτι του. " Πηγή: www.lifo.grΟ κ. Τσιρώνης το επιβεβαιώνει, ότι μας έβαλε να μιλάμε για αυτόν, γιατί δεν είχε τι να κάνει ...ΑΠΛΑ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Προφανώς και δεν είναι στο Αιγαίο το Καστελλόριζο. Το θέμα είναι οτι οι τύποι καταφέρνουν να τα κάνουν μαντάρα ακόμη κι όταν λένε κάτι που δεν είναι λάθος. Είναι τρελό ταλέντο αυτό. Τέλος πάντων, 6-7 μήνες έχουν μείνει. We have eaten the camel, there is only the queue.