Ο Πολάκης παραδέχεται πως πήρε δάνειο από την Attica και επιτίθεται στο Πρώτο Θέμα

Ο Πολάκης παραδέχεται πως πήρε δάνειο από την Attica και επιτίθεται στο Πρώτο Θέμα Facebook Twitter
5

O αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απάντησε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί με τίτλο «Ο Πολάκης "έχει" και την Attica Bank», επιβεβαιώνοντας πως έχει πάρει δάνειο €100.000.

Ο Παύλος Πολάκης δηλώνει πως πήρε το δάνειο από την κρατική Attica Bank «για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου» και με σκληρούς χαρακτηρισμούς αντεπιτίθενται στην εφημερίδα.

 Η απάντηση του Πολάκη στην εφημερίδα:

Προς τον εκδότη και τη συντακτική ομάδα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ (ΦΛΕΜΑΤΟΣ)...:

Παλικάρια της φακής (του Κεελπνο και σεις), όταν είδα το σημερινό σας πρωτοσέλιδο και επειδή γνωρίζω πόσο... έγκριτη και αδέσμευτη (!) είναι η εφημερίδα σας, εντυπωσιάστηκα τα μάλα που βγάλατε επιτέλους μια είδηση ικανή να προκαλέσει αληθινή έκπληξη σε όλους τους κατοίκους αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας:

ένας εν ενεργεία αναπληρωτής υπουργός αναγκάζεται να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό βάζοντας υποθήκη το σπίτι του (η αξία του οποίου ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ την αξία του δανεισμού) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου!!!

Πράγματι, στη χώρα όπου Υπουργοί και βουλευτές ζούσαν επί δεκαετίες πολυτελή και ανέφελο βίο, διεξάγοντας γιγαντιαίες προεκλογικές καμπάνιες, χωρίς να αναρωτιέται κανείς, ούτε ασφαλώς η εφημερίδα σας, για το πού έβρισκαν τα χρήματα (τα οποία πάντα προέρχονταν από «οικογενειακές περιουσίες» ή «από επιχειρηματική δραστηριότητα» των συζύγων τους ή ακόμη και από τον ιδρώτα της εργασίας τους βρε αδελφέ, διότι ήταν όλοι δουλευταράδες και νοικοκύρηδες) βρέθηκε ο ...... κουζουλός που αντί να προτιμήσει την ανεπίσημη «διευκόλυνση» από «φίλους» επιχειρηματίες (οι οποίοι βέβαια με τη σειρά τους προσέφευγαν σε τραπεζικές χρηματοδοτήσεις με εγγυήσεις «ΑΕΡΑ») ή από τους πόρους που διαθέτει το ίδιο το Υπουργείο του, πήγε και χρεώθηκε για πολλά χρόνια στις Τράπεζες για να μπορέσει να επισκευάσει το σπίτι του και να πληρώσει τους λογαριασμούς του.

Επειδή όμως, παλικάρια, εγώ θέλω να μιλάω και να περπατάω χωρίς να παίρνω άδεια από κανέναν «φίλο»-διευκολυντή μου, να τους κοιτάω όλους ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ και να κάνω αυτό που πρέπει, για τον κόσμο και όχι για την ελίτ...

Κι επειδή από τον Οκτώβρη του '15 αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρουργού-εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου...

Κι επειδή η γυναίκα μου δεν έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες να μου χρηματοδοτεί τις προεκλογικές εκστρατείες, ούτε για να προσλάβει επικοινωνιολόγους να μου "φτιάξουν" το προφίλ, αλλά αντίθετα δουλεύει σκληρά για να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουμε στην οικογένεια μας (μια κόρη φοιτήτρια σε άλλη πόλη και μια άλλη κόρη στην προετοιμασία για πανελλήνιες εξετάσεις)...

Κι επειδή θα είμαι πάντα, γιατί έτσι ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΑ, ο "αγροίκος και ορεσίβιος" που προτιμώ να χάσω το σπίτι μου αν δεν έχω να πληρώσω το δάνειό μου, παρά να πουληθώ και να ξεφτιλιστώ σαν τόσους και τόσους -κατά τα άλλα "κυριλέδες"- πολιτικούς...

σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την "ευγενική" φιλοξενία στο πρωτοσέλιδό σας! Μόνο ως τιμητικό μπορώ να εκλάβω ότι, αφού δεν μπορείτε να μου προσάψετε καμία λαμογιά και κανένα σκάνδαλο (που εναγωνίως και εις μάτην ψάχνετε να βρείτε τρία χρονιά και εμένα ως δήμαρχο και υπουργό και μέχρι τους όγδοου βαθμού συγγενείς μου), αποφασίσατε να πληροφορήσετε το αναγνωστικό κοινό ότι βρέθηκε τελικά ο... "άγριος και αγενής" υπουργός που πάει και υποθηκεύει το σπίτι του για να πάρει δάνειο από τράπεζα, αντί να δώσει «αέρινες» εγγυήσεις ή να απευθυνθεί απλώς σε "καλούς φίλους" και ευγενικούς χορηγούς από τους οποίους βρίθει αυτή η Χώρα...

ΥΓ: Και τώρα που ξεκαθάρισα τα του δανείου και της ευπρέπειας ας μας πουν οι συντάκτες...:

Πως πήρε το Πρώτο ΘΕΜΑ-ΦΛΕΜΑ 33 εκατομμύρια δάνεια και συνεχίζει να λειτουργεί με ζημιές 8,5 εκ και 11 εκατ. χρέη στο Δημόσιο;

Πώς και γιατί εφοπλιστής έδωσε 1,8 εκ μέσω ελβετικής Τράπεζας στον Τ. Καραμήτσο για να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εφημερίδα;;; (ο ίδιος εφοπλιστής που έδωσε 800.000 ευρώ στην επίσης χρεωμένη εταιρεία της Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτακη)

ΕΙΣΤΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ, ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ !!!
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ, ΝΑΙ !, ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...!!!
γιατί εγώ είμαι καθαρός και σεις βρώμικοι...
Γι' αυτό σας ΕΧΩ !!!

Παύλος Πολάκης
αν. Υπουργός Υγείας

To «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο την είδηση πως ο Παύλος Πολάκης πήρε δύο «σπαστά» καταναλωτικά δάνεια, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ (με διάρκεια αποπληρωμής 15 έτη) βάζοντας δεύτερη υποθήκη το σπίτι του δυο φορές, αφού το ίδιο σπίτι βαρύνεται με ένα επιπλέον δάνειο, αρχικού ύψους 300.000 ευρώ.

Αναφέρει δε πως τα δύο προσωπικά καταναλωτικά δάνεια ο κ. Πολάκης τα πήρε πριν από λίγες ημέρες από την Attica Bank, μια τράπεζα κρατική και με αμαρτωλό παρελθόν.

Τι απαντά το Πρώτο Θέμα στον Παύλο Πολάκη

Ο κ. Πολάκης με την απάντησή του ομολογεί - επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ- ότι πριν από λίγες ημέρες πήρε προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο από μία μικρή κρατική τράπεζα -την τράπεζα Αττικής- το πρωτοφανές για τις εποχές που ζούμε ποσό των 100.000 ευρώ, τέτοιους καιρούς που οι τράπεζες παίρνουν μόνο από κατασχέσεις λογαριασμών ακόμα και 500 ευρώ, μέχρι και σπίτια του κόσμου και φυσικά δεν δίνουν ούτε ευρώ.

Αλήθεια κ. Πολάκη, γνωρίζετε κάποιον Έλληνα πολίτη, έστω κι έναν, που να του εγκρίνει οποιαδήποτε τράπεζα όχι 100.000 ευρώ αλλά έστω και 10.000 ευρώ ως καταναλωτικό-προσωπικό δάνειο; Και μάλιστα με ενέχυρο ένα σπίτι με αντικειμενική αξία (αυτή δηλαδή που αναγνωρίζει επισήμως το κράτος) 95.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το ποσό του δανείου και ενώ το ίδιο σπίτι έχει «πάνω του» πρώτο ενέχυρο άλλες 300.000 ευρώ από δάνειο που έχετε πάρει στο παρελθόν (Eurobank). Ας μας απαντήσει η Attica Bank πόσα προσωπικά-καταναλωτικά δάνεια των 100.000 ευρώ έχει δώσει το 2018 και το 2019.

Στην απάντησή του ο κ. Πολάκης ισχυρίζεται ότι πήρε το δάνειο «για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου». Κύριε Πολάκη, αν δεν σας φτάνουν τα 7.000 ευρώ το μήνα που παίρνετε για να παριστάνετε τον υπουργό, δικό σας πρόβλημα. Κάντε καμιά άλλη δουλειά.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά -δυστυχώς για εσάς- είναι αυτονόητες. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το δανειάκι το πήρατε λόγω της υπουργικής σας ιδιότητας και μόνο. Και τις... κλάψες ότι «δεν σας βγαίνει» ο λογαριασμός για να ζήσετε πέστε τις στους Έλληνες πολίτες.

Κύριε Πολάκη, το πιο μεγάλο ΠΡΩΤΟ ΦΛΕΜΑ της δημόσιας ζωής είστε εσείς και δυστυχώς... πολυφαίνεστε. Διαβάστε και την Εφημερίδα των Συντακτών που σας χαρακτήρισε μόλις προχθές «σαχλαμαρόμαγκα» για όσα γράψατε προσβάλωντας τη μνήμη ενός νεκρού.

Εις ό,τι αφορά τα δικά μας, αν χρωστάγαμε στις τράπεζες και στο Δημόσιο και δεν πληρώναμε, θα μας είχατε από καιρό «μαζέψει», αλλά επειδή δεν σας κάναμε τη χάρη σκυλιάσατε (ζητούμε συγγνώμη από τα ζώα) κι εσείς κι όλο το παρεάκι του υπόκοσμου που εκπροσωπείτε.

Πείτε μας λοιπόν για το χαριστικό κρατικό δανειάκι που τσιμπήσατε κι αφήστε τα υπόλοιπα. Και «ΠΟΥΣΤΕ» κατά την προσφιλή σας έκφραση: Αντί να στριφογυρνάτε νυχτιάτικα στο facebook και στα μπουζούκια, πηγαίνετε να δείτε και τις εντατικές που γέμισαν νεκρούς από τη γρίπη.

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
To ότι θα έφτανα να χειροκροτώ το Πρώτο Θέμα γι' αυτά που γράφει, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Και λίγα του λέει.Είναι ένα ακόμα δείγμα του βόθρου στον οποίο - οικειοθελώς, συνειδητά και αυτόβουλα - ζούμε.Την πέφτει ο πάτος στον απόπατο και εμείς επιλέγουμε. Επιλέγουμε με κριτήριο το ποιός βρωμάει λιγότερο. Γιατί όλα τα άλλα κριτήρια (π.χ. ποιός είναι πιο άξιος και πιο τίμιος) έχουν κουρελιαστεί. Με την δική μας ανοχή και υποστήριξη.
Πήγα να ζητήσω από την Εθνικη(και όχι τη χρεοκοπημενη Αττικα), δάνεια 10000 ευρώ και ήμουν πρόθυμος να βάλω ως ενέχυρο το σπίτι μου, που ασφαλώς κοστίζει πολλά περισσότερο και ήταν Ελεύθερο άλλων χρεών. Ο διευθυντής που με γνώριζε, μου πρότεινε να ζητήσουμε 5000 που είναι περισσότερο "επιτευξιμος στόχος", όπως είπε. Δέχτηκα. Μετά από δύο εβδομάδας μου εσταλει ένα ξερό μέιλ που με ενημέρωνε ότι το αίτημα απορρίφθηκε. Χωρίς γιατί, χωρίς οποιαδήποτε εξήγηση!0χι κύριε υπουργέ, εγώ δε σας πιστεύω. Αυτά να πάτε να τα πείτε στους σανοφαγους που σας εμπιστεύονται. Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι Έλληνες τέτοιοι!
"Κι επειδή από τον Οκτώβρη του '15 αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρουργού-εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου... Πηγή: www.lifo.gr"Δηλαδή πριν το 2015 δήλωνε στην εφορία τα τριπλάσια ή τα διπλάσια από τα περίπου 90.000 το χρόνο που παίρνει τώρα και δεν του φτάνουν.Δανικά και αγύριστα είναι ή από τα δάνεια που έπαιρνες δευτέρα και ακύρωνες τρίτη για να δικαιολογήσουν κάτι υιοί ταχυδρόμου που βρήκαν τα λεφτά.
Ο κ. Πολλάκης λέει ότι μέχρι το 2015 που εργαζόταν σαν γιατρός, τα εισοδήματά του ήταν διπλάσια έως τριπλάσια των σημερινών.Δηλαδή εφόσον εξ όσων ξέρουμε, ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ μισθός του βουλευτή - μετά και την φορολογία - είναι της τάξεως των 50000 €, τα έτη πριν υπουργοποιηθεί και εργαζόταν σαν γιατρός ο κ. Πολλάκης, είχε ετήσια καθαρά εισοδήματα της τάξεως των 100000 έως 150000 €.Τα ποσά είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Μήπως είναι μια καλή περίπτωση να ζητηθεί από την ΑΑΔΕ να επιβεβαιώσει ότι π.χ. για την πενταετία 2010-2015, πράγματι εμφανίζονται αυτά τα ποσά - από ιατρικές υπηρεσίες - στις φορολογικές δηλώσεις του κ. Πολλάκη ;
Σε τίποτα δεν απάντησε."αφού δεν μπορείτε να μου προσάψετε καμία λαμογιά και κανένα σκάνδαλο"Το δελτίο τιμών φαρμάκων του 15 γιατί δεν εκδόθηκε, με αποτέλεσμα ζημία για το δημόσιο αρκετών εκατομμυρίων-δωρακι στις φαρμακοβιομηχανίες; Διότι όπως ομολόγησε ο λεβέντης "είχε το μυαλό του στην διαπραγμάτευση" στην οποία δεν μετείχε.