Μιλώντας για το περιστατικό με την γκαζόζα και τον Αριστείδη Φωκά που απουσίαζε από τη ψηφοφορία, ο Πάνος Καμμένος είπε πως ήταν δική του απόφαση, προκειμένου να δημιουργηθεί η αναστάτωση στην ψηφοφορία.

 

«Εγώ είπα στον βουλευτή μου να πάει για γκαζόζα. Για να καταλάβουν τι θα πει "εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ» είπε χαρακτηριστικά κάνοντας επίδειξη κοινοβουλευτικής δύναμης. «Ο Τσίπρας μας πούλησε 100 φορές για αυτό θα πίνουμε γκαζόζα στη βουλή» τόνισε.

 

Yπενθυμίζεται πως προχθές ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Αριστείδης Φωκάς δήλωσε πως ήταν στην τουαλέτα, γιατί είχε πιει γκαζόζα, και πως αυτή ήταν η αιτία της απουσίας του από έδρανα της Βουλής κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας που ακολούθησε την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του Δημοσίου Τομέα.

 

«Ξεκινάει η ψηφοφορία εκείνη τη στιγμή, επειδή είχα πιει μία γκαζόζα στο κυλικείο της βουλής, πήγα στην τουαλέτα για δύο λεπτά. Αυτό που κάνατε είναι για γέλια. Σταματήσατε τη διαδικασία της ψηφοφορίας επειδή έλειψα» είπε ο Φωκάς στην Βουλή, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του, για το γεγονός πως η απουσία του είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

 

Συγκεκριμένα ο Καμμένος εξήγησε πως συνομιλώντας με τον βουλευτή του Αριστείδη Φωκά, ο οποίος μετείχε ως εκπρόσωπος του κόμματος στην συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που επρόκειτο να εγκρίνει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ, του είπε: «Θα πας επιδεικτικά και θα πιεις μια γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής για να καταλάβουν τι σημαίνει "εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ" και μένω με τρεις υπουργούς».

 

Παράλληλα έστειλε μήνυμα πως «εάν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ αντιθεσμικά να ξέρουν ότι έχουμε πλέον πόλεμο. Θα ξαναπάμε για γκαζόζα».

 

Ο κ Καμμένος επανέλαβε ότι ο κ Τσίπρας του πρότεινε να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και να συνεχίσουν μαζί μέχρι το τέλος της τετραετίας και μάλιστα του είπε αν φοβάσαι έλα στο επικρατείας εσύ και οι ΑΝΕΛ ή να κάνουμε μια νέα σύμπραξη.

 

«Εμείς είμαστε που θα διαμορφώσουμε και την επόμενη κυβέρνηση. Πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές για να ανατρέψουμε αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία», είπε επίσης.

 

Για τον κ Κοτζιά είπε ότι θα προφυλακιστεί για τις βίζες και ότι από πίσω του είναι ο Σόρος . «Θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί έχει παρανομήσει. Τον περιμένω να μου κάνει μήνυση. Ο Κοτζιάς έχει κάνει παράνομες ενέργειες έχω έτοιμους φακέλους για τη δικαιοσύνη», ανέφερε.