Αποστολάκης: Όποιος αμφισβητήσει τα ελληνικά σύνορα θα λάβει άμεση και συντριπτική απάντηση

Αποστολάκης: Όποιος αμφισβητήσει τα ελληνικά σύνορα θα λάβει άμεση και συντριπτική απάντηση Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

«Όποιος αμφισβητήσει τα ελληνικά σύνορα θα λάβει άμεση και συντριπτική απάντηση», τόνισε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, στέλνοντας ένα αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία. 

«Ο εθνικός εναέριος χώρος, τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας μας προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες τον χρόνο από τις δυνατές, αξιόπιστες και τεράστιας ισχύος Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και οποιοσδήποτε τα αμφισβητήσει θα λάβει άμεση και συντριπτική απάντηση», διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Παράλληλα, ο κ. Αποστολάκης απηύθυνε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τα θέματα ασφάλειας και άμυνας.

«Απευθύνω πρόσκληση- πρόκληση για συνεργασία και εθνική συνεννόηση για τα θέματα που αφορούν τη θεσμική άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και τα θέματα ασφάλειας της χώρας πρέπει να μείνουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Οι στιγμές είναι κρίσιμές για τη χώρα και επιβάλλουν ενότητα, συνεργασία και εθνική συνεννόηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.

Τις επισημάνσεις έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη σχετικά με την πτήση πολεμικών αεροσκαφών πάνω από το Πεντάγωνο την ημέρα της τελετής παράδοσης παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο στον νέο υπουργό κ. Αποστολάκη.

Ο κ. Σταμάτης έκανε λόγο για αναπάντητα ερωτηματικά που υπάρχουν τόσο για τις πτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών πάνω από το Πεντάγωνο όσο και για το κόστος τους, ενώ κάλεσε τον κ. Αποστολάκη να διευκρινίσει με ποια ιδιότητα ο κ. Καμένος πέταξε με στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια.

Για την πτήση των μαχητικών αεροσκαφών ο κ. Αποστολάκης, επεσήμανε ότι ήταν στο πλαίσιο προγραμματισμένης στρατιωτικής εκπαιδευτικής άσκησης και σε καμία περίπτωση, όπως είπε, δεν υπήρξε ούτε στο ελάχιστο επιχειρησιακό κενό.

«Είναι σαφές ότι στις τελετές παράδοσης παραλαβής διαχρονικά τιμώνται και τα δύο πρόσωπα. Δεν απαγορεύονται τέτοιες πτήσεις συνεπώς δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα. Και σε παρελάσεις και σε ορκωμοσίες γίνονται κα θα εξακολουθήσουν να γίνονται ανάλογες πτήσεις», ανέφερε ο κ. Αποστολάκης.

Σε ότι αφορά το κόστος της πτήσης, ο υπουργός Άμυνας απάντησε ότι, δεν τίθεται κανένα θέμα γιατί δεν επιβαρύνθηκε ο προϋπολογισμός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας καθώς αποτελούσε προγραμματισμένη άσκηση και εντάσσεται στο λειτουργικό κόστος αυτών των ασκήσεων.

«Τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι συνηθισμένες σε χώρες της ΕΕ αλλά σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Σταμάτης.

«Η επίκληση τριτοκοσμικών χωρών δεν είναι επιτυχής. Οι τιμές σε τελετές παράδοσης- παραλαβής αποδίδονταν και θα αποδίδονται πάντα, σύμφωνα με τη μακραίωνη παράδοση της Ελλάδος. Η Ελλάδα έχει παράδοση οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να αποδίδουν τιμές στους αποχωρήσαντες, διαρκεί αιώνες αυτή η παράδοση και τίποτα διαφορετικό δεν έχει γίνει», αντέτεινε ο κ. Αποστολάκης.

Σε ότι αφορά την πτήση του κ. Καμένου πάνω από τα Ίμια, ο κ. Αποστολάκης παρέπεμψε στις απαντήσεις που ήδη, όπως είπε, έχει δώσει ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, ενώ σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει δίπλωμα πιλότου και έχει τη δυνατότητα να πετάξει, άρα δεν τίθεται θέμα ασφάλειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM