Την παρέμβαση της δικαιοσύνης και του προέδρου της βουλής ζητά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή δημοσίευμα στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το οποίο βουλευτές της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ «έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι, αν συνεχίσει έτσι η βουλευτής, μάλλον δεν θα αποφευχθεί το ξύλο».

 

Σε ανακοίνωση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να διαλευκανθεί «ποιοι είναι οι βουλευτές που επιθυμούν να φιμωθεί, ακόμη και με τη βία, ένας βουλευτής που επιθυμεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και ποιος είναι ο δημοσιογράφος (αν πρόκειται περί δημοσιογράφου) που αναπαρήγαγε ανωνύμως την απειλή από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα».

 

 «Το ό,τι ενοχλώ επειδή κάνω τη δουλειά μου, το έχω καταλάβει. Το ποιοι ενοχλούνται όταν κάνω τη δουλειά μου, το έχει καταλάβει το Πανελλήνιο» αναφέρει ακόμη η Ζωή Κωνσταντοπουλου.

 

 «Θέτω προ των ευθυνών τους τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκη και τους βουλευτές της κυβέρνησης που συμμετέχουν σε αυτήν, γι’ αυτό το δημοσίευμα και για τις δημοσιευόμενες απειλές περί ξύλου, που δημοσιεύεται ότι εκπορεύονται εκ μέρους βουλευτών της Επιτροπής, που μίλησαν με δημοσιογράφους» σημειώνει η βουλευτής.

 

Δηλώνει επίσης ότι «τέτοιες απειλές» δεν πρόκειται να την κάμψουν στην άσκηση των καθηκόντων της, τα οποία, όπως υπογραμμίζει, θα συνεχίσει να εκτελεί κατά συνείδηση, «όπως υπαγορεύει το Σύνταγμα και οι νόμοι».

 

Αδωνις: "Θα την προστατεύσω με το κορμί μου"

 

Ο πρώτος βουλευτής, μέλος της επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ που έκανε δήλωση επί της ανακοίνωσης της κ. Κωνσταντοπούλου, ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης: "Ως προς το δελτίο Τύπου της κ.Κωνσταντοπούλου για τις απειλές που δέχεται και προσπαθούν να την φοβίσουν για να μην κάνει την δουλειά της θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής", είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, και πρόσθεσε:

 

"Πρώτον ουδέποτε ούτε εντός επιτροπής, ούτε εκτός, οιοσδήποτε βουλευτής εξέφρασε απειλές περί σωματικής βίας προς την κ. Κωνσταντοπούλου, όπως μπορούν να διαβεβαιώσουν και τα πρακτικά. Δεύτερον αν η κ. Κωνσταντοπούλου φοβάται και γι' αυτό δεν θέλει να κάνει την δουλειά της, δεσμεύομαι προσωπικά με το κορμί μου να την προστατεύσω".

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr