Τη δέσμευσή των ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, αν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς ψήφιση στην Βουλή, επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος. 

 

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν «να χρησιμοποιήσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

 

Κάλεσε μάλιστα όσους διαφωνούν να παραδώσουν την έδρα τους, «διαφορετικά θα είναι αποστάτες ή προδότες», εκφράζοντας την ικανοποίησή του που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετέχουν υποψήφιοι των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτιά του.

 

Νωρίτερα τόνιζε ότι «δεν είναι τυχαίο πως όσοι εγκατέλειψαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξαφανίστηκαν (...) ας φύγουν όσοι νομίζουν ότι ήλθαν στους ΑΝΕΛ για καρέκλα, προσδεθείτε γιατί θα φύγετε με τις κλωτσιές».

 

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να υπερψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση μομφής από τη ΝΔ κατά της κυβέρνησης. Κάλεσε δε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην δεχθεί πρόταση με το όνομα «Μακεδονία» και να την καταργήσει, αν ποτέ αυτή συμφωνηθεί. 

 

Ο ίδιος εκτίμησε ότι είναι πιθανόν να διεξαχθούν «όλες οι εκλογές μαζί» και οι ΑΝΕΛ θα είναι ρυθμιστές της πολιτικής ζωής «για πολλά χρόνια», υποστηρίζοντας πως οι δεσμεύσεις του κόμματος έναντι του ελληνικού λαού πραγματοποιήθηκαν.

 

«Δεν κάναμε κωλοτούμπες και όταν αλλάξαμε πολιτική σε ένα θέμα, την αλλαγή αυτή την ενέκρινε ο ελληνικός λαός, ήλθε η ώρα να εισπράξουμε από τον λαό το καλό που κάναμε».

 

Για τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις εξαπέλυσε διπλή επίθεση στις δημοσκοπικές εταιρείες και στους δημοσιογράφους που, κατά τον ίδιο «τα αρπάζουν από τα μαύρα ταμεία των κομμάτων».