Το γενικότερο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα της Ελλάδας αποτυπώνει η νέα μεγάλη έρευνα της Public Issue, που αποκαλύπτει τεράστια ποσοστά δυσαρέσκειας για τη λειτουργία της κυβέρνησης αλλά και μεγάλη απογοήτευση των πολιτών για το μέλλον. 

 

Σύμφωνα με την έρευνα, ως δημοφιλέστερος πολιτικός στη σκηνή της Ελλάδας αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του εκλογικού κοινού, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πέφτει στις τελευταίες θέσεις, με ποσοστά αποδοχής μικρότερα των Φώφης Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα, Σταύρου Θεοδωράκη και Βασίλη Λεβέντη.

 

Χαμηλότερη δημοτικότητα από τον Αλέξη Τσίπρα έχουν μόνο οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος.

 

 

 

Σχετικά με το ποσοστό ικανοποίησης των πολιτών από την λειτουργία της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης, το 84% των ερωτηθέντων δήλωσε δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση, όπου εκεί το ποσοστό δυσαρέσκειας είναι εξίσου υψηλό, αγγίζοντας το 76%.

 

 

 

Τέλος, αναφορικά με το αναφορικά με το πολιτικό και κοινωνικό βαρόμετρο, είναι αρνητικό, καθώς το 74% πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα πηγαίνει προς το χειρότερο, ενώ μόλις το 17% δηλώνει ότι η χώρα βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr