Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία δίνει η ΕΡΤ μετά το εμπάργκο που ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 

«Η ΕΡΤ υποχρεούται εκ του νόμου να καλύπτει με τρόπο αναλογικό τις δραστηριότητες όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το κρατικό κανάλι επικαλούμενο και τον σχετικό νόμο. 

 

«Βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να απαγορεύει στους εκπροσώπους της να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η απόφαση για την πλήρη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας», συνεχίζει η ΕΡΤ.

 

Χθες ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σωτήρης Καψώχας παραλλήλισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με «θεωρητικό του φασισμού».

 

«Ήταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι», είπε από την εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου, «Δεύτερη Ματιά», προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

 

Η ΕΡΤ διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να καλύπτει τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών ακριβώς «όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία» ενώ για τα σχόλια σχετικά με το κόστος των ενημερωτικών εκπομπών της, οι αρμόδιοι παραπέμπουν στα στοιχεία της Διαύγειας.

 

Καψώχας: "No comment"

 

Στη σημερινή εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου, ο δημοσιογράφος που προκάλεσε το εμπάργκο της Πειραιώς απέφυγε να σχολιάσει την εξέλιξη, περιοριζόμενος σε ένα λιτό «No comment. Υπάρχει απάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ» (το σχόλιο μετά το 0:59).