Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης καταγγέλλει πως τον Νοέμβριο του 2015 με εντολή του πρωθυπουργού κατατέθηκε τροπολογία για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων, ακόμη και μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

 

Ο βουλευτής επικαλείται σχετικά έγγραφα και επισημαίνει πως τελικά η τροπολογία αυτή αποσύρθηκε για να επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο.

 

«Το Νοέμβριο 2015, με εντολή Α. Τσίπρα σε Π. Κουρουμπλή κ Ι. Τσιρώνη, κατατέθηκε τροπολογία για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων. Μετά τις παρεμβάσεις μας, πάλι με εντολή Α. Τσίπρα, αποσύρθηκε για να επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook.

 

 

Μάλιστα, στη συζήτηση από τα πρακτικά της Βουλής τον Νοέμβριο του 2015 -που δημοσιοποιεί επίσης ο κ. Μανιάτης- ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά από όσα προηγήθησαν συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό η συγκεκριμένη τροπολογία να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο, ώστε να δοθεί η ευκαιρία για πιο ουσιαστικό διάλογο».